Vasile Blaga a fost achitat în dosarul în care Gheorghe Ştefan a fost condamnat

Fostul președinte al PDL Vasile Blaga a fost achitat în dosarul finanțării ilegale a campaniei electorale democrat-liberale, în care era acuzat de trafic de influență și că ar fi primit mită, prin interpuși, 700.000 de euro de la ex-primarul Gheorghe Ștefan din Piatra Neamț, potrivit digi24.ro. Decizia este în primă instanță și poate fi contestată.

Vasile Blaga a fost achitat de magistrații Tribunalului București. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată.

La ultimul termen, au fost audiați în dosar foștii lideri ai PDL Adriean Videanu și Emil Boc.

Videanu a explicat magistraților cum funcționa „structura instituțională” a partidului și cum se făceau numirile în funcțiile de conducere de la companiile de stat.

„Aveam o structură instituţională foarte bine pusă la punct în PDL. Decizia Biroului Permanent a fost aceea de a recompensa organizaţiile performante ale partidului, motiv pentru care s-a stabilit ca primele zece organizaţii să propună oameni care să obţină diverse funcţii. Eram în coaliţia de guvernare PDL-PSD. (…) Veneau şi propuneau profesionişti în domeniu, iar CV-urile se analizau la nivelul ministerului”, le-a spus fostul ministru magistraţilor de la Tribunalul Bucureşti.

Conform digi24.ro, în legătură cu numirea în funcţiile de conducere ale companiilor de stat, Videanu a arătat că în perioada în care a ocupat funcţia de ministru al Economiei (decembrie 2008 – septembrie 2010) a urmat procedura de recompensare a organizaţiilor de partid cu rezultate foarte bune în alegerile precedente.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here