Angajatorii din Olt pot beneficia de subvenţii dacă încadrează ucenici/Care sunt condiţiile

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt reaminteşte angajatorilor că pot beneficia în conformitate cu prevederile Legii nr.279/2005, actualizată, privind ucenicia la locul de muncă, de o suma în cuantum de 1.125 lei/lunar, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pentru fiecare ucenic încadrat.

Durata contractului de ucenicie se stabileşte în funcţie de nivelul de calificare pentru care urmează să se pregătească ucenicul, fără a putea fi mai mică de:

a) 12 luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 2 (360 ore);
b) 24 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 3 (720 ore);
c) 36 de luni, în cazul în care ucenicia la locul de muncă se organizează pentru dobândirea competenţelor corespunzătoare unei calificări de nivel 4 (1080 ore).

Potrivit unui comunicat de presă al AJOFM Olt, „pentru acordarea sumelor din bugetul asigurărilor pentru şomaj, angajatorul încheie cu agenţia judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 30 de zile lucrătoare de la dată expirării perioadei de proba cuprinse în contractul de ucenicie o convenţie pentru fiecare contract de ucenicie încheiat”.

Angajatorii care doresc să organizeze activităţi de ucenicie la locul de muncă potrivit domeniilor de activitate pot obţine mai multe informaţii la sediul AJOFM Olt din Slatina, str. Prelungirea Crişan, nr.2 sau la numărul de telefon 0249/438595.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here