Avocatul Cosmin Panduru, trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă

Avocatul Cosmin Panduru, din cadrul Baroului Timiș, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în cursul anului 2017, în contextul desfășurării unui proces civil de partaj, inculpatul Cosmin Panduru, în calitate de avocat în cadrul Baroului Timiș, a pretins de la una dintre părțile implicate în cauză suma de 2.000 euro.

„Banii respectivi au fost pretinși pentru ca inculpatul să intervină pe lângă un executor judecătoresc și să-l determine să permită persoanei respective ca, printr-o modalitate ilicită, să vândă un imobil, astfel încât acesta să nu mai poată fi supus procedurii de executare silită”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Ulterior, în același context, în perioada august – septembrie 2017, inculpatul Panduru Cosmin și-a mărit pretențiile la 4.000 de euro, din care 2.000 i-au fost remiși efectiv la data de 26 septembrie 2017.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Timișoara, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here