Dosare penale pentru braconaj piscicol în Olt/Doi bărbaţi au sărit în râu ca să scape de jandarmi

Mai mulţi bărbaţi din Olt au fost amendaţi de jandarmi pentru braconaj piscicol şi vor trebui să dea socoteală pentru faptele lor şi în faţa organelor de urmărire penală. Prinşi în timp ce încercau să vândă peştele pescuit ilegal, doi pescari au încercat să scape intrând în apele Oltului. Ei au ieşit de acolo după jumătate de oră de stat în apa rece.

Cei în cauză au fost prinşi în flagrant delict în perioada 25-30 octombrie, când efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au executat o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol.

Doi bărbați au fost depistați pe raza orașului Balș, la limită cu județul Dolj, oferind spre comercializare trecătorilor peşte proaspăt din specia „caras”. Asupra persoanelor în cauză s-a găsit cantitatea de 10,5 kg de peşte, pentru care nu deţineau documente legale.

Un alt bărbat a fost depistat în dreptul localităţii Verguleasa, în timp ce desfăşura activităţi de pescuit comercial, pe Râul Olt, fără a deţine autorizaţie şi licenţă de pescuit comercial, cu unelte de pescuit de tip setcă, în lungime totală de 1000 metri.

Doi bărbați au fost depistaţi în zona podului rutier de peste Râul Olt, oferind spre comercializare trecătorilor aproximativ 4 kg de peşte proaspăt. În momentul observării efectivelor de jandarmi, încercând să fugă, aceştia au intrat în apa Râului Olt, abandonând peştele pe care-l ofereau spre comercializare, ieşind din apă după aproximativ 30 de minute.

De asemenea, un bărbat a fost depistat în dreptul localităţii Strejeşti, în timp ce desfăşura activităţi de pescuit comercial, pe Râul Olt, fără a deţine autorizaţie şi licenţă de pescuit comercial, cu unelte de tip setcă, în lungime totală de 710 metri.

„În toate cazurile s-au întocmit acte de constatare pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura”, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Olt.

Documentele întocmite de jandarmi şi bunurile ridicate au fost predate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, jandarmii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3200 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here