Pensionarul din Olt care colecţionează camioane vechi de armată/A investit 200.000 lei în pasiunea sa

Un pensionar din Olt a investit peste 200.000 de lei în pasiunea sa, maşinile de armată istorice, potrivit paginaolteniei.ro. El deţine şapte camioane de armată vechi şi unele dintre ele, unicat, au apărut şi în scenele filmului Moromeţii 2, filmate în centrul vechi al Slatina. Nu este întâmplătoare o asemenea pasiune: colecţionarul este îndrăgostit de reparaţiile auto, domeniu în care a lucrat toată viaţa. 

Este vorba de Dinu Romano, din comuna Pleșoiu, cunoscut în zonă, şi nu doar în zonă, pentru pasiunea sa aparte. Cele şapte camioane le-a recondiționat singur şi a cheltuit mii de euro pentru repunerea lor în funcţiune. Soția sa, Melania, spune că Dinu Romano stă cu orele printre maşini. Femeia spune că una dintre mașini este a ei pentru că soțul i-a făcut-o cadou, precizează paginaolteniei.ro.

Bărbatul a investit în cele şapte maşini istorice 200.000 de lei. Două dintre ele, unicat, au apărut în câteva secvenţe din pelicula Moromeţii 2, filmate în centrul vechi din Slatina, judeţul Olt.

„Am un soţ model, nu bea, nu fumează, nu pierde nopţile, în schimb pierde… nu pierde, stă foarte mult timp cu aceste bijuterii. Preferă să stea nemâncat şi să stea să repare la aceste maşini care sunt pasiunea lui de-o viaţă. Una mi-a făcut-o mie cadou să mă plimb cu ea”, spune Melania Romano, soţia colecţionarului, pentru cancan.ro, citat de paginaolteniei.ro.

Mașina preferată a pensionarului este un Dodge fabricat în 1943. A cumpărat-o cu 13.000 de euro, însă a mai investit alte câteva mii de euro să o pună în funcţiune pentru că era într-o stare de degradare avansată în momentul în care a cumpărat-o.

În toate cele şapte maşini istorice a investit 200.000 de lei. „Pasiunea e veche, pasiunea rezidă din copilărie, pe vremea când eram la liceu, în vacanţe lucram la ateliere, reparaţii auto, unde am întâlnit maşini de genul acesta şi ca atare mi s-au fixat pe creier şi, urmărindu-le, le-am căutat să le fac”, spune Dinu Romano. Unele dintre mașini au fost folosite de producătorii filmului Moromeţii 2.

Bărbatul nu se oprește și vrea să-şi mai achiziţioneze şi alte mașini vechi. El le adăposteşte pe cele achiziţionate în două mari garaje construite în curtea pe care îl deţine în Pleşoiu.

O asemenea pasiune nu este întâmplătoare în viaţa colecţionarului oltean, pentru că el s-a ocupat toată viaţa cu repararea autovehiculelor, fiind unul dintre cie mai buni mecanici auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here