Procurorii DNA au extins cercetările în dosarul „Baza Cutezătorii”

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 948 din 10 octombrie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus extinderea urmăririi penale față de suspecții:

PĂUNICĂ MIHAI, la data faptei director general la Direcția Generală Buget Finanțe Patrimoniu și Investiții din cadrul Ministerului Educației Cercetării și Inovării,
ISPAS GABRIEL LIVIU, la data faptei director general adjunct la Direcția Generală Juridic și Control din cadrul Ministerului Educației Cercetării și Inovării,
LEAHU GABRIEL, la data faptei director general la Direcția Generală Logistică din cadrul Ministerului Educației Cercetării și Inovării,
pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Din ordonanțele întocmite de procurori au rezultat aspecte ce conturează suspiciunea rezonabilă potrivit căreia:

Dosarul are ca obiect modalitatea încheierii Actului adițional nr. 16832/23.06.2009, act prin care s-a prelungit cu 25 de ani contractul de locațiune (închiriere) nr. 269/30.04.2004 potrivit căruia Baza sportivă și de agrement pentru copii ”Cutezătorii” din București (constând în construcții și teren în suprafață de 5,7 ha), fusese dată în folosința Fundației “Dinu Pescariu”.

Din probele administrate în cauză, a rezultat că inculpatul Costoiu Mihnea Cosmin nu a fost singurul semnatar al respectivului act, acesta fiind semnat cu încălcarea dispozițiilor legale și de către suspecții Păunică Mihai, Ispas Gabriel Liviu și Leahu Gabriel, în calitățile menționate mai sus.

Suspecților Păunică Mihai, Ispas Gabriel Liviu și Leahu Gabriel li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Sursa: Direcţia Naţională Anticorupţie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here