Proteste în Bucureşti şi în ţară față de proiectele de modificare a Legilor Justiției

Mai multe proteste față de proiectele de modificare a Legilor Justiției sunt anunțate pe Facebook pentru duminică seară în București și în alte orașe din țară și din afară, potrivit AGERPRES.

În București, oamenii sunt chemați să se adune la ora 18,00 în Piața Victoriei, urmând ca în jurul orei 19,00 să plece în marș spre Parlament. Manifestații asemănătoare sunt anunțate pentru duminică în alte orașe din țară, precum și în Paris, Berlin, Roma, Zurich.

„Proiectul de modificare al Legilor Justiției a ajuns deja în Parlament și urmează să fie supus dezbaterii și votului în plen. Inspecția Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiției. Numirea procurorilor șefi de către ministru, fără control din partea președintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament, ar însemna un dezastru pentru România și cetățenii ei. Ne putem lua adio de la o justiție independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la magistrați la președinte și Comisia Europeană, cu toții s-au poziționat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acționeze și să nu legitimeze încercarea corupților de a controla Justiția. Luni, senatorii juriști au dat un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnați penal să ocupe funcția de președinte al statului. Urmează votul în Senat. Asta înseamnă că un borfaș, condamnat penal, poate decide soarta românilor și îi va reprezenta pe aceștia”, se motivează pe paginile de Facebook marșul intitulat „Nu vrem să fim o nație de hoți!”.

Alte proteste sunt anunțate în Craiova, Cluj-Napoca, Galați, Târgu Mureș, Iași, Constanța, Oradea, Timișoara, Sibiu, Brașov, Rădăuți, Focșani, Târgu Ocna, Suceava, dar și în Zurick, Paris, Berlin, Roma, Londra, Toronto.

PNL, USR și Platforma România 100, lansată de fostul premier Dacian Cioloș, au anunțat că se vor alătura protestelor, mai precizează AGERPRES.

Sursa: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here