„Paradise Papers” zguduie UE! La Bruxelles se întocmește LISTA NEAGRĂ

Bani

Miniștrii de Finanțe ai statelor membre se reunesc marți pentru a întocmi o listă neagră cu țărilor unde se învârt miliarde de euro prin fentarea taxelor, scrie Capital., citat de B1TV.

Măsura a fost luată după dezvăluirile făcute duminică de Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţii sub numele ‘Paradise Papers’.

Informațiile privind Scandalul Paradise Papers au fost publicate de ziarul Sueddeutsche Zeitung și publicate prin International Consortium of Investigative Journalists. Există peste 13,4 milioane de înregistrări în care apar nume grele ale elitei politice și economice mondiale. Scurgerea de documente de la firma de avocatură Appleby este considerabilă, iar Ziarul german Sueddeutsche Zeitung a intrat în posesia lor și a început să le facă publice . Appleby este una dintre cele mai mari firme de avocatură offshore de pe planetă.

În centrul acestei gigantice afaceri se află nimeni altcineva decât statul Canada din care provin cei mai mulți politicieni, avocați, oameni de afaceri etc. sunt implicați în scandal. Urmează imediat SUA și China, potrivit cbc.ca.

Totodată Regina Marii Britanii și trei foști prim-miniștri canadieni au legături cu această afacere prin care milioane de dolari au fost depuse în conturi offshore din insulele Bermude și Caiman.

Sursa: B1TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here