Fiscul scoate la licitaţie bunurile unui celebru fost director din Olt/ DOCUMENT/FOTO

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Olt a scos la vânzare un teren de cîteva sute de metri pătraţi care aparţine fostului director al Hidroserv Slatina, Marian Chitea, care a rămas dator la stat cu aproape 60.000 de lei.

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Olt organizează miercuri,  Arcului numărul 2A licitaţie pentru vânzarea Este vorba de un teren arabil intravilan, în suprafaţă de 200 de metri pătraţi, situat în Slatina, pe strada Cuza Vodă, care este scos la vânzare prin licitaţie. Licitaţia a fost programată pentru data de 15 noiembrie 2017, la sediul din Slatina al AJFP Olt.

Preţul de plecare este de 58.000 de lei, valoarea datoriei pe care Marian Chitea o înregistrează faţă de bugetul statului.

„Pentru participare la licitație, ofertanții trebuie să depună, cu cel puțin o zi înainte de data licitației, următoarele documente: oferta de cumpărare, dovada plăţii taxei de participare reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei, împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant, copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului pentru persoanele juridice de naţionalitate română, actul de înmatriculare tradus în limba română pentru persoane juridice străine, copie de pe actul de identitate pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate/pașaport pentru persoanele fizice străine, dar şi dovada emisă de organele fiscale centrale că nu au obligaţii fiscale restante”, se arată în anunţul Fiscului.

________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

În 2009, Marian Chitea a fost propus de PDL, partid al cărui membru era, pentru postul de subprefect al judeţului Olt. Nominalizarea i-a fost retrasă, atunci, după ce o persoană importantă a denunţat trecutul nu tocmai curat al afaceristului. Locul de subprefect a revenit, la acea vreme, lui Adrian Pop, actualul şef al Poliţiei Locale Slatina. Partidul l-a aburcat apoi pe Chitea, tot în 2009, în funcţia de director al Hidroserv Slatina, post din care a demisionat în 2011, în urma scandalului legat de arestarea interlopului Bercea Mondial, de care îl legau vechi relaţii şi căruia îi botezase un nepot, numărându-se astfel printre rudele de lux ale interlopului. Marian Chitea a demisionat, tot în 2011, şi din calitatea de membru al PDL, dispărând din spaţiul public.

În 2014, numele lui Marian Chitea a revenit în centrul atenţiei publice după ce a fost arestat preventiv, alături de Bercea Mondial şi de soţia acestuia (ambii condamnaţi definitiv la închisoare în alte dosare), dar şi administratorul firmelor sale, George Sergiu Dănişor, pentru evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani. A fost pus în libertate ulterior şi nu s-a mai auzit nimic de acest dosar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here