Grupare specializată în metoda Accidentul, destructurată de poliţişti

Polițiștii din Călărași, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat 3 percheziții într-un penitenciar și la locuințele unor persoane bănuite de comiterea mai multor înșelăciuni prin metoda accidentul. Cinci persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

La data de 8 noiembrie 2017, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au efectuat trei percheziții într-un penitenciar din Giurgiu și la locuințele unor persoane din județul Ialomița.

Activitățile au fost desfășurate pentru documentarea activității infracționale a cinci persoane, cu vârste cuprinse între 23 și 42 ani, care ar fi comis mai multe infracțiuni de înșelăciune prin metoda accidentul.

Din cercetări a rezultat că, în perioada septembrie – octombrie 2017, cei în cauză ar fi contactat telefonic mai multe persoane și, prin inducerea în eroare cu privire la implicarea în accidente de circulație a membrilor familiei victimelor, le-ar fi solicitat acestora diferite sume de bani.

„În sarcina celor 5 persoane, dintre care 4 aflate în executarea unor pedepse cu închisoarea, s-a reţinut comiterea a 5 infracţiuni de înşelăciune, victimele fiind persoane vârstnice, din judeţul Călăraşi”, se arată într-un comunicat al Poliţiei.

Prejudiciul cauzat prin activitatea ilicită este de 29.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 3 telefoane mobile, cartele telefonice, aproximativ 2.000 euro, precum și documente privind depuneri de numerar.

Faţă de cele 5 persoane polițiștii au dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore.

În activități au fost angrenați și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Călărași, polițiști de la Serviciul Criminalistic Călărași și de la Centrul de Reținere și Arest Preventiv Călărași.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița și Administrației Naționale a Penitenciarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here