Unde a mai LOVIT Curtea de Conturi în Olt și ce ILEGALITĂȚI au fost descoperite

Reprezentanții Camerei de Conturi Olt au controlat în ultima perioadă mai multe primării și nici una nu a fost găsită fără nereguli, unele dintre ele grave, precum plata unor lucrări neexecutate, potrivit OLT-ALERT, care citează surse din administrația publică locală.

Printre primăriile unde reprezentanții Curții de Conturi au luat la puricat documentele oficiale se numără cele ale comunelor Voineasa, Tufeni, Fărcașele, Icoana, Cungrea, Dobrețu și Făgețelu.

La nici unul dintre controale auditorii externi nu s-au găsit în situația de a spune că totul a fost OK. Din contra, au fost descoperite multe nereguli, printre care s-au numărat, ca de obicei, cheltuielile de capital pentru lucrări neexecutate în cantitățile cuprinse în situațiile de lucrări întocmite de prestatori și confirmate de beneficiari.

De asemenea, nestabilirea și neîncasarea taxelor pe clădiri în cazul imobilelor din domeniul public se numără printre cele mai multe nereguli constatate.

Plină de bube în materie de nereguli privind cheltuirea banului public pe diverse lucrări a fost descoperită, de pildă, Primăria Icoana, condusă, ani și ani, în mandate consecutive, de Gheorghe Periețeanu, dar care, după circa un sfert de veac în fruntea comunei fără să se poată lăuda cu proiecte importante, la alegerile locale de anul trecut oamenii nu l-au mai ales în funcția de primar.

Ei bine, la aproape toate controalele derulate de Curtea de Conturi la Primăria Icoana au fost depistate aceleași și aceleași probleme legate de lipsa documentelor care să clarifice cheltuielile efectuate pentru diverse lucrări, executate, de exemplu, fără un necesar de materiale care să cuprindă cantități și valori financiare, astfel încât obiectivele realizate să fie lipsite de suspiciuni în privința cheltuirii fondurilor publice.

În prezent, reprezentanții Camerei de Conturi Olt desfășoară verificări în primării precum cele ale localităților Dobrosloveni, Schitu, Milcov, Călui sau Deveselu, dar și în societăți comerciale cu acționariat public, precum SC Loctrans SA Slatina sau Compania de Apă Olt SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here