Poliția Locală Slatina, zeci de sancțiuni aplicate într-o săptămână /Unde vor lovi polițiștii în aceste zile

Poliţiştii locali din Slatina au derulat, în ultima săptămână, mai multe acţiuni pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, combaterea fenomenului de cerşetorie, a comerţului stradal neautorizat, pentru asigurarea unui climat de siguranţă civică şi pentru menţinerea unui aspect civilizat al arterelor pietonale şi al pieţelor din municipiu. Deşi de regulă se mizează pe măsuri de prevenţie, poliţiştii locali s-au văzut nevoiţi să aplice zeci de sancţiuni contravenţionale.

Acţiunile au avut loc în perioada 6 – 12 noiembrie, când efectivele Poliției Locale au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale, cele mai numeroase vizând încălcarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice. 19 sancțiuni au fost aplicate pentru opriri neregulamentare ale autoturismelor, șapte pentru acces interzis, iar patru sancțiuni au fost aplicate unor pietoni și bicicliști care au traversat strada prin locuri nepermise.

De asemenea, două sancțiuni au fost aplicate pentru încălcări ale normelor legale privind circulația vehiculelor cu masă autorizată de peste 3,5 tone.

De asemenea, opt amenzi au fost aplicate

În alte şapte cazuri au fost operate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor legale privind convieţuirea socială.

„Au fost aplicate, de asemenea, patru sancțiuni contravenționale pentru  încălcarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, Legea 61/1991 și 4 sancțiuni pentru fapte ce constituie contravenții, asa cum sunt prevăzute în  cuprinsul HCL Nr.490/2014”, a precizat şeful Poliţiei Locale Slatina, Adrian Pop.

OLT-ALERT.RO publică mai jos acțiunile pe care polițiștii locali urmează să le desfășoare în această săptămână:

Compartiment Ordine Publică

Joi, Sâmbătă, Duminică – Acţiuni privind depistarea personelor fizice care exercită activităţi de comert în zonele publice ale municipiului, fără achitarea taxelor zilnice şi fără a deţine autorizaţie de funcţionare.

Miercuri-Vineri – Acţiuni privind depistarea persoanelor fizice sau juridice care depozitează deşeuri menajere, produse şi ambalaje pe trotuare, pe străzi, spaţii verzi, în holurile şi căile de acces ale blocurilor sau alte zone publice.

Compartiment Disciplina în construcții și afișajul stradal

Miercuri si Joi – Se vor efectua verificări în teren privind modul de executare al lucrărilor de construcţii, respectarea autorizaţiei de construire, precum şi a proiectului tehnic avizat.

Acţiuni privind  activitatea de amplasare de mijloace publicitare pe domeniul public.

Compartiment Rutier

Zilnic – Acţiuni privind fluidizare trafic pe principalele artere ale municipiului Slatina

Miercuri – Acțiuni privind depistarea conducătorilor auto care nu respectă semnificația indicatorului Acces Interzis, acțiuni ce se vor derula pe străzile: Frații Buzești, Serg. Maj. Dorobanțu C-tin, Str. Victoriei.

Joi -Vineri, – Acțiuni privind depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă semnificația indicatoarelor și marcajelor rutiere refertitor la oprire, staţionare și parcarea autovehiculelor, Str. Primăverii,  Str. Crișan – Zona Nico Stil.

1 COMENTARIU

  1. La Slatina e nenorocire cu cersetoria. Trebuie facut ceva in acest sens ca nu se mai poate. Ii vezi batrani, ti e mila, le dai bani si ei isi tin copiii si nepotii din banii capatati. Au case, par amarati dar nu sunt. Amenzile nu sunt o solutie ca nu le platesc, munca in folosul comunitatii e solutia. Nu le mai dati bani ca au situatie materiala mai buna decat voi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here