Elevul din Olt care a dat în judecată școala, Inspectoratul Școlar și Ministerul Educației, prima victorie în instanță

Elevul din Drăgănești-Olt care a dat în judecată liceul la care învăța, Inspectoratul Școlar Județean Olt și Ministerul Educației, cerând anularea unui act administrativ prin care a fost mutat disciplinar la alt liceu și despăgubiri de 80.000 de lei, a înregitrat prima victorie în instanță.

Prima decizie favorabilă lui a fost pronunțată luni de Curtea de Apel Craiova, care a casat sentința prin care Tribunalul Olt i-a respins în luna mai solicitările și a trimis dosarul spre rejudecare.

„Respinge ca inadmisibil recursul declarat împotriva sentintei nr. 168/14.02.2017. Admite recursul declarat împotriva sentintei nr. 498/9.05.2017. Casează sentinţa nr. 498/9.05.2017 pronunţată de Tribunalul Olt şi trimite cauza spre rejudecare la aceeaşi instanţă”, se arată în soluția Curții de Apel Craiova, care este definitivă.

Andrei Ionuţ Cocîrlău, elev, anul trecut, în calsa a XII-a a Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” din Drăgăneşti-Olt, a dat în judecată liceul la care învăţa, Inspectoratul Şcolar Județean şi Ministerul Educaţiei, susţinând că a fost mutat disciplinar în mod abuziv, că a fost ameninţat şi chiar bătut. Băiatul cere în instanță daune de 80.000 de lei.

Totul a plecat de la solicitarea scrisă pe care elevul a făcut-o, anul trecut, Primăriei Drăgăneşti-Olt să-i deconteze abonamentele de transport în comun pentru elevii din localitate. În loc de bani, el susţine că a primit reproşuri de la diriginte şi de la conducerea şcolii, ba chiar ar fi fost bătut de colegi mai mari, sub privirile profesorului de serviciu, care nu ar fi luat nicio măsură.

Astfel că pârâte în dosarul înregistrat pe rolul Tribunalului Olt au ajuns peste 60 de persoane și instituții publice, printre care directorul şi directorul adjunct al liceului unde elevul învăţa, dirigintele şi profesorul de matematică, inspectorul școlar genera, alţi inspectori, Ministerul Educaţiei şi un auditor al ministerului, dar şi mai mulţi elevi ai liceului, foşti colegi ai tânărului.

În 9 mai anul acesta, Tribunalul Olt a respins cererea elevului, care a contestat soluția acestei instanțe la Curtea de Apel Craiova. Acum, dosarul va fi rejudecat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here