Pensionar, chestor de poliție, numit în fruntea operațiunilor petroliere offshore

Șeful Guvernului a decis înlocuirea lui Constantin Gheorghe, președintele Autorității de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră, cu Iulian  Offenberg, fost vicepreședinte al autorității. Constantin Gheorghe a fost angajat al Grup Servicii Petroliere, firmă controlată de omul de afaceri constănțean, Iulian Comănescu, informează Digi Tv.

Totodată prin decizie a prim-ministrului Mihai Tudose, Vasile Gușatu, fost chestor de poliție și membru ALDE, apropiat la ministrului Energiei, Toma Petcu, a fost numit vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO).

Constantin Gheorghe a fost numit în această funcţie pentru un mandat de cinci ani. Constantin Gheorghe a fost, până acum un an şi jumătate, potrivit paginii proprii de LinkedIn, director de HSEQ (sănătate, siguranţă, mediu şi calitate) la Grup Servicii Petroliere (GSP), firmă controlată de omul de afaceri Gheorghe Comănescu. De atunci şi până acum a fost doar consilier al lui Comănescu şi, după numirea sa în funcţia guvernamentală, a renunţat la această poziţie.

Gheorghe a fost inclus, în 2014, în Grupul de Iniţiativă creat de Guvernul României pentru a transpune în legislaţia naţională o directivă europeană a siguranţei exploatărilor offshore.

GSP este o firmă românească de foraj marin care operează opt platforme petroliere şi o flotă de nave de construcţii offshore, un business de aproape un milliard de lei anual. Platformele de foraj ale lui Comănescu au efectuat lucări pentru mai multe companii petroilere. Potrivit Digi Tv, în Marea Neagră, GSP a avut contracte cu Petrom, Sterling, TPAO (Turcia) iar ultimul contract semnat este cu americanii de la Carlyle, care, prin firma Black Sea Oil and Gas, vor exploata zăcămintele de gaze din Marea Neagră.

Sursa: Digi Tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here