Protestul hotărât al funcționarilor din APIA Olt l-a adus pe ministrul Agriculturii la Slatina

Protestul hotărât al funcționarilor din APIA Olt l-a adus, joi, pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Slatina, unde a sperat să liniștească spiritele supărate ale salariaților. Nu i-a liniștiti pe oameni, ci, din contra, i-a îndârjit, astfel că ei vor protesta în fiecare zi în fața instituției, oprind lucrul.

Petre Daea a ajuns după-amiază la Slatina, unde nu a dorit să stea de vorbă cu liderul sindical Octavian Mateescu, Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din APIA, ci doar cu salariații cu care a stat de vorbă într-un birou. În stilu-i binecunoscut, el a încercat o strategie părintească asupra funcționarilor nemulțumiți, căutând să îi convingă să nu mai oprească munca, dar fără să le promită că revendicările le vor fi rezolvate.

„Domnul ministru a venit și nu a vrut să stea de vorbă cu mine, dar a stat, că asta e. Ne-a spus să muncim, atât. E prima dată când un ministru vorbește direct cu salariații, până acum mesajele se transmiteau prin mine, dar e bine că s-a întâmplat așa, că oamenii au văzut cum se pune problema. Nu a reușit domnul ministru să îi liniștească, ci i-a îndârjit, așa că oamenii au decis să continue protestele în fiecare zi, până ni se vor rezolva problemele”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Octavian Mateescu.

Nemulțumiți că li se vor scădea salariile cu procente semnificative de până la 30%, joi dimineață angajații APIA din toate județele au oprit lucrul și au protestat în fața instituțiilor județene. Ei cer factorilor de decizie de la București nu să le majoreze veniturilor, ci să le păstreze la valorile actuale.

La Slatina, salariații APIA au protestat, în intervalul orar 09.00 – 12.00, pe scările instituției, oprind în acest timp plățile demarate în această perioadă către crescătorii de animale.

Dacă seria protestelor care va continua nu îi va convinge pe șefii de la București să le asculte păsurile și să le rezolve problemele, funcționarii APIA din toată țara se vor aduna, săptămâna viitoare, la București, pentru a picheta sediul Ministerului Agriculturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here