De ce au fost amânate alegerile în PNL Olt: Nu Ludovic Orban a fost motivul!

Vineri, 17 noiembrie, urma ca în PNL Olt să se desfășoare alegeri pentru funcția de președinte, însă momentul a fost amânat, varianta oficială dată publicității fiind neputința liderului Ludovic Orban, plecat într-o vizită în SUA, de a participa la eveniment. OLT-ALERT a făcut o mică investigație în rândul membrilor de partid, care susțin că nu varianta servită mass-masia locale este motivul adevărat al amânării, ci problemele penale ale celui care și-a anunțat candidatura pentru fotoliul de președinte, Liviu Voiculescu, actualul președinte interimar al PNL Olt după moartea fostului președinte ales al organizației, Costel Moisescu.

Sursele citate au dezvăluit pentru OLT-ALERT că fostul polițist Liviu Voiculescu, azi primar al comunei Cungrea și președinte interimar al PNL Olt, după ce președintele ales al organizației, Costel Moisescu, a decedat luna trecută, ar deține informații potrivit cărora procesul în care este judecat de Tribunalul Dolj pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc, ar fi aproape de sfârșit, urmând ca în curând instanța să pronunțe sențința.

„Acesta este adevăratul motiv pentru care au fost amânate alegerile, nu faptul că domnul președinte Ludovic Orban a plecat în America, pentru că nu era obligatoriu ca domnia-sa să fie prezent la alegeri. Deși el speră să nu fie condamnat, spunând că nu este vinovat, nu se știe ce va spune, într-un final, instanța de judecată, și dacă sentința va fi o condamnare, atunci organizația se va afla într-o situație foarte delicată, cu un președinte condamnat”, a reliefat una dintre sursele citate.

O altă sursă susține că, de fapt, amânarea alegerilor i-ar fi fost sugerată lui Voiculescu de oameni din conducerea centrală a partidului.

După ce data alegerilor, 17 noiembrie, a fost stabilită în Comitetul Executiv al PNL Olt, conducerea organizației a anunțat, printr-un comunicat de presă, că momentul a fost amânat, decizie determinată de faptul că preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, care ar fi urmat să participe la alegeri, a plecat într-o vizită în Statele Unite ale Americii.

„Ca urmare a faptului ca, presedintele Partidului National Liberal, dl. Ludovic Orban, este plecat intr-o vizita de lucru in SUA, in perioada 10-19 noiembrie 2017,  intrunirea Comitetului de Coordonare Judetean al filialei PNL Olt programata pentru data de 17 noiembrie 2017 este aminata la o data pe care o vom comunica ulterior”, se arată în comunicatul de presă asumat de Liviu Voiculescu.

„Aiurea, este treaba cu procesul lui, care se apropie de final”, au întărit surse liberale.

Contactat de OLT-ALERT, Liviu Voiculescu a respins informațiile care contrazic comunicatul de presă, spunând că „sunt speculații” și că în ședința Biroului Politic Național din 24 noiembrie ar urma să se stabilească o nouă dată pentru alegeri.

Fostul inspector principal de poliție Liviu Voiculescu a fost trimis în judecată alături de alte 20 de persoane, printre care se numără foști colegi ai săi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Olt, mai mulţi angajați ai Finanțelor Publice Olt și oameni de afaceri din Olt și Dolj. În mulţimea de infracţiuni care se regăsesc în dosar, Liviu Voiculescu a acumulat acuzaţii pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Ca să nu ajungă în fața magistraților, Voiculescu i-a dat 43.000 de euro omului de afaceri Marian Lazăr, zis Chinezu’, care i-a promis că îl va scăpa cu ajutorul unei persoane din cadrul DIICOT Craiova, asupra căruia el ar fi avut influență. N-a fost să fie, așa că fostul polițist a decis să îl denunțe pe afacerist, care a fost el însuşi trimis în judecată de procurorii DNA și condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here