CRIMĂ în Olt/După ce a fost reținut, criminalul a fost lăsat de instanță să revină acasă

Un bărbat din localitatea Bistrița Nouă, orașul Piatra Olt, a ucis, vineri, un consătean care venise în curtea sa ca să își recupereze sculele cu care lucrase, în aceeași zi, în gospodăria făptașului. Muncitorul, de 73 de ani, a fost lovit cu mai multe obiecte contondente, printre care și o rangă. Autorul crimei, Marin Ionescu, de 77 de ani, a fost reținut de procurori, dar pus ulterior în libertate de instanță care, apoi, a decis arestarea criminalului la domiciliu. Procurorii așteaptă comunicarea instanței în funcție de care să decidă dacă vor contesta sau nu soluția Tribunalului.

Crima a avut loc vineri după-amiază, când victima, care lucrase în aceeași zi în gospodăria celui ce avea să îl ucidă, s-a întors să își recupereze sculele cu care lucrase. În timp ce își lua obiectele care îi aparțineau, proprietarul gospodăriei, un bărbat de 77 de ani, l-a atacat pe muncitor de 73 de ani cu mai multe obiecte contondente, până când acesta a murit.

După faptă, autorul crimei, Marin Ionescu, a anunțat nenorocirea la 112, mărturisindu-și fapta. Imediat la locul faptei a ajuns o ambulanță, însă, din păcate, echipajul medical nu a mai putut face nimic pentru salvarea victimei.

„La fața locului a acționat echipajul de pe ambulanță. Din păcate, cadrele medicale nu au mai putut face nimic pentru salvarea victimei de 73 de ani. Nu au mai fost efectuate manevre de resuscitare și s-a constatat decesul bărbatului, care pe întreaga suprafață a corpului prezenta o politraumă produsă prin lovituri repetate cu corpuri contondente, printre care s-a numărat, se pare, și o rangă metalică. Victima a suferit leziuni incompatibile cu viața”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Olt, medicul Alina Duminică.

La fața locului a ajuns și un polițiștii, cărora autorul le-a spus că a crezut că victima era o persoană care intrase în curte să fure.

Autorul faptei a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt și prezentat instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Judecătorul de drepturi și libertăți a respins însă propunerea procurorilor, a dispus punerea în libertate a inculpatului de sub puterea ordonanței de reținere, la expirarea acesteia. Criminalul nu a fost lăsat însă în deplină libertate, instanța dispunând arestarea sa preventivă la domiciliu pentru 30 de zile.

„Respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatului IONESCU MARIN, ca nefondată. În baza art. 227 alin. 1 teza a II-a C.p.p. Dispune punerea în libertate a inculpatului Ionescu Marin de sub puterea ordonanţei de reţinere nr.502/P/2017 din data de 18.11.2017, la expirarea măsurii preventive a reţinerii, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. În baza art.227 alin.2 C.p.p. rap. la art.202 alin.4 lit.d C.p.p., Dispune luarea faţă de inculpatul Ionescu Marin a măsurii preventive a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 19 noiembrie 2017 până la data de 18 decembrie 2017, inclusiv”, se arată în încheierea Tribunalului Olt.

Pe durata măsurii preventive, inculpatul are obligația să se prezinte la Poliție sau la instanță, ori de câte ori va fi chemat, și să nu comunice cu rudele victimei și nici cu martorii în dosar.

Procurorii așteaptă comunicarea Tribunalului, urmând ca, în funcție de aceasta, să decisă dacă va contesta sau nu decizia judecătorilor.

„Așteptăm comunicarea Tribunalului și, în funcție cuprinsul documentului, vom decide dacă vom contestat această soluție sau nu. Este posibil să contestăm”, a declarat, pentru OLT-ALERT, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here