Proiectul legii care ferește firmele de controale, adoptată de Comisia de Buget-Finanțe

Proiectul Legii Prevenirii a trecut de Comisia de Buget, Finanțe și Bănci a Camerei Deputaților, anunță, pe pagina sa de socializare, deputatul PSD de Olt Marius Iancu. 

„Am dat raport preliminar favorabil acestui proiect de lege, asumat de PSD și așteptat de mediul de afaceri”, susține Marius Iancu.

Conform actului normativ, autoritățile publice de control au obligația să educe antreprenorii pentru a preveni eventualele greșeli.

„Un antreprenor nu va fi mai sancționat până nu a fost îndrumat printr-un plan de remediere ce cuprinde o serie măsuri care trebuie îndeplinite de către acesta. În maximum 10 zile de la data expirării termenului de remediere, agentul constatator are obligația să reia controlul, iar dacă nu s-au luat măsurile recomandate și agentul economic nu și-a îndeplinit obligațiile legale, se va aplica sancțiunea. În cazul în care în termen de 3 ani de la aplicarea contravenției, acesta repetă fapta, se aplică direct contravenția, fără plan de remediere. Autoritățile cu atribuții de control au obligația ca în termen de 3 luni de la intrarea în vigoare a legii, să elaboreze și să distribuie materiale cu măsuri de prevenire a încălcării legislației și să aloce pagini de net despre acest subiect. Tot în acest timp trebuie evaluată și regândita relația dintre agentul constatator și contribuabil. Respectul și înțelegerea dintre cei doi trebuie să înlocuiască teama și agresivitatea”, a explicat, pe facebook, deputatul Marius Iancu.

Legea va intra, în curând, la votul final în Camera Deputaților, camera decizionala în acest caz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here