Peste 170 de persoane au fost băgate sub supraveghere judiciară în ultima săptămână

În ultima săptămână, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 171 de persoane şi au fost înregistrate 22 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară, dispuse iniţial, cu alte măsuri.

În perioada 17 – 24 noiembrie, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 171 de persoane. Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse.

Astfel, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice faţă de 53 de persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu și faţă de 118 persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Tot în această perioadă, la nivel naţional, au fost înregistrate 22 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.

Astfel, măsura controlului judiciar a fost înlocuită, într-un caz, cu măsura arestării preventive, în 7 situații a fost înlocuită cu măsura condamnării cu executare, iar în două fost înlocuită cu arest la domiciliu.

De asemenea, într-un caz, măsura controlului judiciar a fost preschimbată cu cea a condamnării cu suspendare, în altele 4, măsura arestului la domiciliu a fost schimbată cu arestarea preventivă, iar 7 cazuri, din arest la domiciliu s-a trecut la condamnare cu executare.

Poliţia Română verifică, periodic, modul în care persoanele puse sub supraveghere judiciară îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, sesizează instanţa competentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here