Casa de Pensii Olt cheamă 1.000 de pensionari pentru recalcularea veniturilor/Vezi dacă poți beneficia

Persoanele care s-au pensionat din 2011 și până în vara lui 2016 pot acum să ceară o recalculare a pensiilor pentru a beneficia de condiții mai avantajoase, adoptate anul trecut. Recalculările se vor face doar la cerere, iar pensiile mărite vor fi acordate pentru viitor, nefiind vorba de nicio plată retroactivă, informează Casa de Pensii Olt. Legea nr. 216/2017 pentru completarea articolului 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a fost publicată luni în Monitorul Oficial și se va aplica efectiv de joi, 23 noiembrie.

Recalcularea prevăzută de această lege se face la cerere și este aplicabilă pensiilor anticipate parțiale stabilite în perioada 1 ianuarie 2011 – 16 iulie 2016, potrivit unui comunicat al Casei Județene de Pensii (CJP) Olt.

„Drepturile de pensii recalculate se cuvin și se plătesc începând cu luna următoare celei în care a fost înregistrată cererea.

Recalcularea poate fi solicitată de persoanele care până în luna depunerii cererii inclusiv nu au îndeplinit condițiile pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă”, se arată în comunicatul CJP Olt.

Inițiativa dorește astfel eliminarea aplicării unui tratament diferențiat beneficiarilor de pensii anticipate parțiale și evitarea încălcării principiului egalității de tratament între aceștia.

Potrivit reprezentanților Casei Județene de Pensii, în Olt peste 1.000 de persoane pot beneficia de recalcularea veniturilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here