Tatăl patronului unei firme din Slatina și un angajat acesteia, EXPULZAȚI din țară/Cu ce au greșit încât să merite o asemenea pedeapsă

Tatăl patronului unei patiserii din Slatina, cetățean din Bosnia Herțegovina, și un angajat al companiei care administrează patiseria, cetățean din Kosovo, vor trebuie să părăsească țara după ce polițiștii de la Imigrări au descoperit că primul avea dreptul de ședere în România expirat, iar cel de-al doilea, care lucra fără forme legale de muncă, se afla și el ilegal în România. Cei doi au fost amedați de polițiști și urmează să părăsească țara. În acest caz o amendă usturătoare, de 40.000 de lei, încasată de firmă, a fost aplicată și de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt pentru utilizarea forței de muncă fără forme legale. Amendă a primit și un cetățean din Serbia care lucra în cadrul aceleiași patiserii, tot pentru muncă la negru.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Olt, împreună cu inspectori ai ITM, au desfăşurat, luni, un control la o societate comercială, cu sediu și punct de lucru pe raza localității Slatina, în urma căruia au depistat trei străini în situații ilegale, informează, prin intermediul unui comunicat de presă, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de imigrări au constatat că doi dintre aceștia, un bărbat din Serbia, de 38 de ani și un tânăr de Kosovo, de 23 de ani, desfășurau activități lucrative fără forme legale, cel din urmă aflându-se și în ședere ilegală.

Citește și Disperare: Jandarmeria umblă cu caravana să recruteze candidați/Vine și la Slatina

Totodată, în cadrul acțiunii a fost depistat și un bărbat de 60 de ani, din Bosnia Herțegovina, care avea dreptul de ședere pe teritoriul României expirat.

Citește și Este INCREDIBIL ce au găsit polițiștii din Olt la un bărbat din Optași. Are valoare INESTIMABILĂ/FOTO

„Cei doi bărbați depistați cu ședere ilegală au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 1000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, urmând să părăsească teritoriul României în 3, respectiv 15 zile.

Citește și Brad gigant de Crăciun „plantat” de autorități în centrul Slatinei / FOTO

De asemenea, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 40.000 de lei reprezentanților societății comerciale, în conformitate cu prevederile Legii 53/2003 Codul Muncii”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Împotriva bărbatului de 60 de ani, tatăl patronului patiseriei, și a cetățeanului din Kosovo s-a luat măsura expulzării din țară.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here