Primăriile din Olt rămase fără bani de salarii primesc peste 6 milioane de lei de la Consiliul Județean

Primăriile care întâmpină probleme financiare pe final de an vor primi 6,5 milioane de lei din fondul de rezervă al Consiliului Județean, potrivit președintelui instituției, Marius Oprescu.

În acest sens, Consiliul Județean va convoca o ședință extraordinară în cadrul căreia va fi supus dezbaterii și adoptării un proiect de hotărâre cu primăriile beneficiare și cu sumele de bani alocate fiecăreia dintre unitățile administrativ-teritoriale cuprinse pe listă.

„Luni vom avea o ședință extraordinară și vom aproba ca primăriile cu probleme financiare să primească 6,5 milioane de lei din rezerva Consiliului Județean”, a declarat, pentru OLT-ALERT, Marius Oprescu.

Deși se susține că problemele financiare ale primăriilor la capitolul fondurilor pentru salarii au apărut după ce salariile funcționarilor publice din administrația publică au fost mărite, președintele CJ Olt afirmă că nu doar anul acesta primăriile duc lipsa banilor.

„De fapt, primăriile au rămas fără bani la sfârșitul exercițiului financiar și anii trecuți. Sunt localități care au sub 2000 de locuitori care primesc bani de la Finanțe, dar sumele primite nu le ajung și acest lucru se vede la final de an, când primăriile respective trebuie să acopere diferențele dintre ce primesc și necesar. În fiecare an s-a întâmplat acest lucru, în fiecare an a trebuit să găsim soluții”, a declarat Marius Oprescu.

Consiliul Județean Olt a solicitat și guvernului aproape 9 milioane de lei pentru primăriile cu probleme.

„Cum am spus, Consiliul Județean, în fondul de rezervă, de-a lungul acestui an bugetar, din economii a rezervat o anumită sumă de bani pentru a putea interveni la finalul anului la localitățile care nu reușesc să își ia salariile și pentru a asigura anumite cofinanțări, astfel încât localitățile să nu piardă proiectele din cauza lipsei banilor pentru cofinanțare. Cu siguranță vom interveni în cadrul unei ședințe extraordinare, dar în acest moment suntem într-o evaluare exactă, și așteptăm să vedem și care și la ce nivel va fi intervenția Guvernului. După intervenția Guvernului, bineînțeles că și Consiliul Județean va veni cu această intervenție astfel încât toată lumea să închidă anul și să nu piardă proiectele din cauza lipsei fondurilor pentru cofinanțare”, susținea, la sfârșitul ședinței ordinare de joia trecută, Marius Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here