Suspans TOTAL în dosarul în care șeful PNL Olt, Liviu Voiculescu, este judecat pentru GRAVE fapte penale/Decizia instanței

Pronunțarea sentinței în dosarul în care președintele interimar al PNL Olt, Liviu Voiculescu, este acuzat, alături de alte persoane, foști și actuali polițiști și angajați ai Fiscului, dar și oameni de afaceri, de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc, a fost amânată, luni, pentru a doua oară de Tribunalul Dolj. A doua amânare a pronunțării generează un suspans care îi ține cu sufletul la gură atât pe inculpați, cât și pe anchetatori – procurorii DIICOT Craiova.

Decizia de amânare a fost luată, ca și data trecută, seara târziu, când toată lumea se aștepta să apară textul sentinței.

Instanța a constatat terminată cercetarea judecătorească în 30 octombrie, stabilind termen pentru dezbateri pe fondul cauzei la data de 14 noiembrie. Pronunțarea a fost stabilită atunci pentru 21 noiembrie, când magistrații au amânat luarea unei decizii finale pentru 4 decembrie. Pronunțarea a fost amânată luni din nou, pentru data de 6 decembrie.

Fostul inspector principal de poliție și actualul primar al comunei Cungrea Liviu Voiculescu a fost trimis în judecată în 2014 alături de alte 20 de persoane, printre care se numără foști colegi ai săi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Olt, mai mulţi angajați ai Finanțelor Publice Olt și oameni de afaceri din Olt și Dolj. El este acuzat pentru constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, conflict de interese, organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc.

Liviu Voiculescu a fost împuternicit să preia, interimar, conducerea PNL Olt după decesul președintelui ales al organizației, Costel Moisescu. Dosarul în care este judecat nu l-a împiedicat să își anunței candidatura la alegerile interne pentru această funcție, susținând că acuzațiile pentru care a fost trimis în instanță nu reprezintă un impediment în cariera sa politică. El susține că este nevinovat. Mai mult, Voiculescu și-ar fi liniștit șefii de la București că va ieși curat din acest proces, arătând o suspectă siguranță în acest sens.

Reamintim că, pentru a nu ajunge în fața magistraților în acest dosar, Liviu Voiculescu i-a dat 43.000 de euro omului de afaceri Marian Lazăr, zis Chinezu’, care i-a promis că îl va scăpa cu ajutorul unei persoane din cadrul DIICOT Craiova, asupra căruia el ar fi avut influență. Afaceristul nu s-a ținut de cuvânt, așa că fostul polițist a decis să îl denunțe pe acesta. În urma denunțului, Chinezu a fost el însuşi trimis în judecată de procurorii DNA și condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de influenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here