Românii au pierdut ultimul reper!

Românii, și cei care își dau seama de asta, și cei care, în ignoranța lor, habar n-au, au pierdut, în 5 decembrie 2017, ultimul reper. Ultimul lor reper istoric, politic, sufletesc. Au pierdut ultimul susținător care i-a iubit cum nu vor mai fi iubiți de acum înainte; poate ultima lor speranță: pe Regele Mihai.

Ce se întâmplă cu un om care, la un moment dat, își pierde cel mai bun prieten, cea mai apropiată rudă, fratele sau părintele? Rămâne singur. O singurătate care îl dărâmă și îl dezorientează. Dar când își pierde Regele? Este un sentiment similar.

Pentru cei care nu înțeleg rostul acestor asocieri îi punem să aleagă, de pildă, între Mircea cel Bătrân sau Mihai Viteazul și Ion Iliescu-Trădătorul, între, să zicem, Nicolae Titulescu și Meleșcanu nostru de azi, între Mihail Kogălniceanu sau Ion I. C. Brătianu și Mihai Tudose. Iar dacă nu înțeleg, încă, nimic, îi deplâng. Pentru că una este să te simți singur, mai singur ca niciodată și să fii pătruns de acest sentiment și alta este să fii singur și să nu îți dai seama de asta! În cazul ultimei variante vei fi într-o continuă eroare.

Regele Mihai a fost șansa noastră nu neapărat să redevenim o monarhie, ci aceea care putea fi o bună oportunitate ca România să reintre în rândul țărilor cu demnitate, identitate și recunoaștere internațională, pentru că imaginea europeană a Regelui putea să facă acest lucru, iar Regele Mihai nu ar fi precupețit nimic pentru a se pune în slujba poporului său, pe care l-a iubit necondiționat.

În loc să ia o asemenea decizie, Ion Iliescu l-a izgonit după 1989, de teamă că uriașa popularitate a sa l-ar fi făcut pe el să piardă puterea.

A trebuit să moară acest om pentru ca unora dintre noi să ni se adâncească, azi, sentimentul că, în (i)logica politicii actuale a României, nu vom mai putea avea o libertate demnă în lume, recunoscută ca atare. El a fost ultimul conducător adevărat, întru destin, și protector al României.

Dumnezeu să îl odihnească pe Regele nostru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here