Mai multe firme din Olt au primit amenzi USTURĂTOARE pentru muncă la negru

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt au desfășurat, luna trecută, peste 230 de actiuni de control, aplicând peste 160 de sancțiuni și dispunând peste 300 de măsuri pentru remedierea deficiențelor depistate. Din totalul amenzilor aplicate, cele mai multe au fost date pentru utilizarea muncii fără forme legale, valoarea acestor sancțiuni fiind de 140.000 de lei.

Controalele au fost efectuate atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă, verificările vizând majoritatea domeniilor de activitate ce se desfășoară în județ, potrivit unui comunicat de presă al ITM Olt.

În urma celor 236 de controale, inspectorii de muncă au aplicat 169 de sancțiuni, dintre care 14 amenzi în valoare de 181.500 de lei, din care amenzile pentru munca la negru au atins valoarea de 140.000 de lei, sancțiuni aplicate în urma depistării a șapte persoane care lucrau fără forme legale de muncă.

Pentru remedierea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au dispus 303 de măsuri, se mai arată în comunicat.

Măsurile dispuse de inspectorii de muncă au vizat deficiențe referitoare la încheierea contractului individual de muncă anterior începerii activității, transmiterea contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora, în Revisal, la termenele legale, aspecte privitoare la plata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă, acordarea și verificarea folosirii echipamentului individual de protecție și evaluarea riscurilor pentru accidentare și îmbolnăviri profesionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here