Olt: După ce a UCIS un om, Ionuț Niță a ATACAT alte două persoane cu toporul

Un bărbat din localitatea Grojdibodu a ajuns la spital cu răni grave după ce un vecin l-a lovit în repetate rândul cu un topor. Încercând să intervină pentru a-și apăra partenerul de viață, soția victimei a fost și ea lovită cu toporul. Atacatorul s-a întors, apoi, la vecinul său, pe care a continuat să îl lovească cu toporul. Agresul, Ionuț Marius Niță, în vârstă de 40 de ani, riscă ani grei de pușcărie acum. În trecut, al a mai atacat un localnic care, din păcate, nu a avut norocul victimei de acum, fiind ucis. Criminalul a fost condamnat la 12 ani de pușcărie, executând doar jumătate din pedeapsă, fiind liberat condiționat. Acesta a fost reținut din nou, urmând să fie prezentat instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, în sarcina sa fiind reținută infracțiunea de tentativă de omor calificat.

Noua faptă a recidivistului a avut loc luna trecută, când între el și vecini a apărut o altercație căreia agresorul a înțeles să-i pună capăt cu un topor. L-a lovit de mai multe ori pe vecin, iar la un moment dat soția acestuia a intervenit pentru a-și apăra soțul. A fost și ea lovită, după care criminalul și-a continuat seria de lovituri asupra bărbatului.

„Incidentul a avut loc pe 14 noiembrie. Într-o primă fază, altercația a fost cu una dintre victime. Apoi a intervenit soţia victimei, împrejurare în care inculpatul a lovit-o. După aceea, inculpatul a continuat să lovească prima victimă. Loviturile au fost repetate, folosindu-se un topor. Erau vecini și între ai existau nişte divergenţe mai vechi”, a declarat prim-procurorul Parchetului Olt, Anca Anuța.

Vecinul lovit cu toporul a ajuns la spital. Viața sa nu este pusă în primejdie, dar are nevoie de o lună și jumătate de îngrijiri medicale. Inculpatul a fost reținut și se va cere arestarea sa preventivă pentru o perioadă de o lună.

„Au fost necesare 40-45 de zile de îngrijiri medicale, fără punerea în primejdie a vieţii. Fiind însă vorba de lovituri repetate cu toporul, inculpatul este cercetat pentru de tentativă de omor calificat. În plus, se ia în considerare și faptul că el a mai fost condamnat pentru o infracţiune de omor. Inculpatul a fost reţinut şi urmează să fie propus pentru arestare”, a afirmat prim-procurorul Anca Anuţa.

În urmă cu 12 ani, Ionuț Marius Niță a ucis un om, fiind condamnat la 12 ani de închisoare. Din cei 12 ani el a executat circa o jumătate din pedeapsă, fiind liberat condiționat. Acum, el riscă ani de grei de pușcărie pentru că, în astfel de situații, restul de pedeapsă neexecutată se adaugă noii condamnări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here