Braconieri cercetați pentru ultraj după ce, prinși la pescuit ilegal, au sărit la polițiști

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina efectuează cercetări într-un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de ultraj de doi braconieri care, fiind prinși în flagrant, au fost la un pas de a-i lua la bătaie pe un reprezentant al AJVPS și pe un polițist dintre cei care i-au depistat. Bărbații i-au amenințau pe cei vizați cu un briceag și cu un alt obiect ascuțit.

Procurorii au reţinut că joi, 7 decembrie, în baza planului comun de acţiune „Stop braconajului 2017”, mai mulţi agenţi de poliţie şi funcţionari din cadrul A.J.V.P.S. Olt s-au deplasat în zona barajului Ipoteşti, ocazie cu care pe malul stâng au fost depistați doi bărbați cărora le-a fost verificat autovehiculul cu care se deplasaseră, autovehicul în care au fost găsite obiecte folosite la pescuit.

„În timpul verificărilor, după ce reprezentanţii A.J.V. P.S. Olt au pătruns pe luciul apei, în râul Olt, în vederea identificării instrumentelor şi plaselor de pescuit, la faţa locului au sosit mai multe autovehicule în care se aflau 11 persoane, acestea având o atitudine necorespunzătoare faţă de organele de poliţie cât şi faţă de reprezentantul A.J.V.P.S. Olt – în ajutorul căruia au intervenit organele de poliţie, persoana vătămată D.I. – agent de poliţie, fiind ameninţată de către cei doi inculpaţi, primul având un briceag în mână, iar cel de-al doilea un obiect ascuţit”, se arată într-un comunicat al Parchetului Slatina.

Vineri, în cauză s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cei doi inculpaţi, care au fost prezentaţi Judecătoriei Slatina cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here