Patronii din Olt care şi-au chemat angajaţii la muncă în minivacanța de 1 Decembrie, „sancționați”

Patronii care și-au chemat angajații la muncă în minivacanța de 1 Decembrie au fost sancționați de Inspectoratul Teritorial de Muncă. Nu cu amenzi însă, ci cu simple avertismente.

Toate companiile despre care Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt a avut semnale că și-au chemat salariații la serviciu în zilele de sărbătoare legală – 30 noiembrie, Ziua Sfântului Andrei și 1 decembrie, Ziua Națională a României, încălcând astfel prevederile Codului Muncii, au fost sacționate de inspectorii de muncă. Nu cu amenzi însă, ci cu simple avertismente, deși au abuzat de propriii salariați, luându-le un drept acordat de lege.

Printre cei „sancționați” s-a numărat și patroana magazinului Nico Stil din Slatina, Niculina Catană, soția fostului consilier județean Marian Catană, dar și fosta parteneră de viață a omului de afaceri Cristian Tomescu, Adelina Violeta Dincă, proprietara SC Real-Cris SRL, firma care administrează magazinul Timmy, specializat în comercializarea de produse de papetărie și jucării – cazuri semnalate de OLT-ALERT.

De aceeași „sancțiune” au avut parte și firma care administreazp magazinul Diverso din Slatina, dar și o companie din Balș.

Luat la bani mărunți va fi și retailerul de bricolaj Dedeman SRL, cu sediul în Bacău, pentru magazinul din Slatina.

„Au fost verificate şapte societăți, dar una are sediul social în Bacău, prin urmare am trimis raportul la ITM Bacău. La cinci dintre societăți s-a dovedit că angajaţii au fost chemaţi la lucru. Toate acţiunile de control s-au soldat cu avertisment, în afară de unul dintre cazuri, în care s-a dovedit că a lucrat administratorul”, a precizat şeful ITM Olt, Cristian Ungureanu.

Legea care reglementează raporturile dintre angajat și angajator, Codul Muncii, prevede amenzi între 5.000 lei și 10.000 lei pentru un astfel de abuz.

În zilele de sărbătoare legală stabilite prin lege nu se lucrează. Excepție fac angajatorii cu activităţi care se desfăşoară în regim continuu sau a căror activitate nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului unităţii. Ei pot fi exceptaţi de la obligaţia de a acorda zile libere angajaţilor cu condiţia ca timpul lucrat în aceste zile să fie compensat, conform dispoziţiilor în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here