Prejudiciu de peste 5,7 milioane lei din infracțiuni cu combustibili

Un administrator al unei firme cu obiect de activitate comercializarea combustibililor și produselor derivate, bănuit că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 5.000.000 de lei, este cercetat pentru infracțiuni economice.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Buzău cercetează un prahovean, în vârstă de 43 de ani, bănuit de comiterea unor infracţiuni economice.

Bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu obiect de activitate comercializarea combustibililor și produselor derivate, în perioada iulie 2012 – martie 2016, nu ar fi înregistrat în evidenţele contabile venituri de peste 14.000.000 de lei.

De asemenea, bănuitul ar fi înregistrat operaţiuni nereale de peste 1.700.000 de lei în scopul micşorării obligaţiilor de plată către bugetul de stat şi ar fi încercat să se sustragă verificărilor financiare prin refuzul nejustificat de a prezenta documentele legale şi bunurile din patrimoniu.

„Prejudiciul este de aproximativ 5.730.000 de lei, reprezentând impozitul pe profit şi dividende de peste 2.200.000 de lei, precum şi T.V.A. de peste 3.100.000 de lei”, spun polițiștii.

Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here