Primăria Caracal, demersuri pentru preluarea Cinematografului „Central” de la România Film

Primăria Caracal a început demersurile pentru preluarea cinematografului din oraș în administrare după ce fostul primar al municipiului, Gheorghe Anghel, l-a înstrăinat cu ani în urmă, din motive necunoscute azi, către România Film. Actuala administrație dorește să facă învestiții serioase în clădirea cinematografului, pentru transformarea sa într-un centru cultural multifuncțional, care să găzduiască nu doar proiecții cinematografice, ci și piese de teatru, spații comerciale, conferințe etc. 

Cum preluarea definitivă a cinematografului este imposibilă, pentru că noul proprietar, România Film, nu dorește cedarea lui, primarul din Caracal s-a gândit la preluarea în administrare a imobilului, astfel încât să se poată face investiții legale în el.

„Nu înțeleg ce l-a făcut pe fostul primar al municipiului, Gheorghe Anghel, să înstrăineze cele două cinematografe ale orașului, «Central» și «Flacăra». Acesta din urmă a fost retrocedat fostului proprietar al clădirii, pentru că a fost un imobil privat. Dar «Central-ul» vrem să îl preluăm în administrare, pentru că România Film nu vrea să îl cedeze definitiv. Vrem să obținem fonduri europene pentru investiții serioase, dorim să transformăm cinamatograful în așa fel, încât acolo să fie și proiecție cinematografice, și săli de teatru, și săli de conferințe, și spații unde publicul, oamenii în general să poată servi o cafea etc. Mă rog, un centru cultural cu multiple funcții, așa cum sunt asemenea spații moderne de azi”, a declarat primarul municipiului, Liviu Radu.

Edilul mai spune că, în condițiile în care acest lucru ar fi posibil, primăria ar putea cumpăra și imobilul în care a funcționat Cinematograful „Flacăra”.

1 COMENTARIU

  1. Bună ziua, Domnule Primar, cu aleasă stimă și consideratie, vă rog respectuos să faceți toate demersurile legale și să obțineți cele două cinematografe ale orațuluiși să le transformati in adevărate spatii care să și receeze oamenii dar să și comercializeze produse diverse, la fel ca in orașele mari, adevărate moluri, gen ,, PALLAS,, din Iași , București, etc.. Menționez că aceste doua spații mă leagă și sentimental, ptr. că tatal meu Ionel Scutelnicu le-a păstorit cu bună credință vreme de 45 de ani, dar și cu cinste. O zi minunată vă doresc dragii mei caracaleni și mă bucur nespus de mult ptr. inițiativele pe care le aveți. Mult succes / Cu stimă și respect, Adrian Dan Scutelnicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here