Aproape 100 de percheziții soldate cu zeci de audieri și cu reținerea a 9 persoane

În ultimele nouă zile, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au efectuat 90 de percheziții și au pus în aplicare 53 de mandate de aducere. Față de nouă persoane au fost dispuse măsuri privative de libertate, iar valoarea măsurilor asigurătorii este de aproape 5.000.000 de lei.

În perioada 30 noiembrie – 8 decembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au efectuat 90 de percheziții domiciliare și au pus în aplicare 53 de mandate de aducere, în cadrul unor dosare penale ce vizează infracțiuni economice.

În cadrul cauzelor penale instrumentate, au fost dispuse măsuri privative de libertate față de 9 persoane și au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor bunuri în valoare totală de peste 4.750.000 de lei.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 23.860 de ţigarete, 5,7 kilograme de tutun şi 4.253 de litri de alcool și băuturi alcoolice.

* * *

La data de 4 decembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, polițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea operațiunilor ilegale de comerț cu mărfuri provenite din import.

Controalele au vizat, în principal, mijloacele de transport marfă care părăseau birourile vamale de interior după efectuarea formalităților vamale.

Au fost verificate 654 de mijloace de transport, dintre care față de 96 de mijloace de transport au fost dispuse măsuri ulterioare de verificare la destinație.

În cadrul acțiunilor, a fost constatată o infracțiune și au fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale, în valoare de câte 1.000 de lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 2.000 de lei și au fost indisponibilizate 5 autovehicule.

Activitățile s-au desfășurat împreună cu specialiști ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

* * * *

La data de 7 decembrie a.c., polițiști de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Tribunalul Prahova, au efectuat 52 de percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova, Bacău, Iași, Galați, Alba, Buzău și Dâmbovița.

Acțiunea a vizat persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracțională specializată în săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Astfel, în perioada 2010 – 2016, 30 de societăți comerciale beneficiare ar fi influențat obligațiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidențele contabile proprii de operațiuni nereale.

Pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală au fost folosite 10 societăți cu un comportament de tip fantomă.

Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro din actele de evaziune fiscală și alte 3.000.000. de euro din infracțiunea de spălare a banilor.

De la locațiile vizate au ridicat documente, înscrisuri și bani, iar 40 persoane au fost aduse la audieri.

La activități  au participat și jandarmi.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here