Cât costă MOARTEA a doi copii SPULBERAȚI de mașina unui șofer beat? Caz în Olt

Cât îl costă pe un asigurator auto pierderea vieții a doi copii spulberați pe șosea de un autoturism condus de un șofer beat? Nu prea mult în România. Cazul celor doi copii, frați, de 14, respectiv 16 ani, din comuna Șerbănești, uciși de un șofer care își conducea mașina după ce consumase alcool,este grăitor în acest caz. Puțin peste 350.000 de euro este suma pe care Generali România trebuie să o plătească rudelor celor doi copii.

Așa a decis instanța de judecată, la sfârșitul săptămânii trecute, în procesul civil derulat în cazul care, în urmă cu un an, a cutremurat un județ întreg, și nu numai.

Mai precis, compania S.C. Generali România Asigurare – Reasigurare S.A., corespondent al societăţii de asigurare Generali Italia S.p.a., trebuie să plătească, cu titlu de daune morale,120.000 euro către partea civilă Turlea Constantin (tatăl copiilor), 120.000 euro către partea civilă Baboi Anişoara (mama copiilor), 75.000 euro către partea civilă Turlea Cristina Ionela (sora copiilor) prin reprezentant legal Baboi Anişoara, și 40.000 euro către partea civilă Baboi Elena (bunica maternă a copiilor).

Cea de a treia victimă din accidentul petrecut în urmă cu un an, Elena Ciobanu, de 33 de ani, n-a primit nimic de la compania de asigurări, după ce a încheiat o înţelegere cu aceasta, în afara instanţei. Totuși, judecătorii au admis plata către ea a sumei de 3.970,77 lei, reprezentând daune materiale – contravaloarea îngrijirilor medicale acordate persoanei vătămate.

Valorile luate în calcul de compania de asigurare și de instanță sunt unele extrem de mici în comparație cu alte situații în care companiile de asigurări au fost nevoite să plătească de două sau de trei ori sumele dispuse în acest caz de magistrații slătineni. Decizia acestora nu este însă definitivă, soluția pronunțată putând fi atacată la Curtea de Apel Craiova în termen de 10 zile.

Doi copii, frate și soră, de 14 şi 16 ani, din comuna olteană Şerbăneşti, au fost spulberați de un autoturism, în decembrie 2016, în timp ce mergeau pe marginea șoselei. Cei doi copii nu au supraviețuit. Accidentul s-a soldat și cu o altă victimă, o femeie pasageră în mașină, care a ajuns la spital cu traumatisme la ambele picioare. Șoferul consumase băuturi alcoolice înainte să urce la volan.

În ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale împotriva conducătorului auto s-a reţinut că, „în data de 17.12.2016, în jurul orelor 16:30, inculpatul Dinescu Marian-Florin, în timp ce conducea autoturismul marca Alfa Romeo, pe str. Dumitru Popovici din comuna Şerbăneşti, jud. Olt, din direcţia Nicolae Titulescu către Şerbăneşti, într-o curbă la stânga nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul volanului, a părăsit parţial partea carosabilă şi le-a accidentat mortal pe persoanele vătămate T.L de 16 ani şi T.S.E. de 14 ani, care se deplasau în calitate de pietoni pe acostamentul din partea dreaptă a părţii carosabile, în aceeaşi direcţie, după care a părăsit partea carosabilă, accidentând-o şi pe numita C.E., care a suferit o fractură a gambei drepte. Inculpatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,50 mg/l alcool în aerul expirat şi i-au fost recoltate mostre biologice de sânge”.

Trimis în judecată de procurori, șoferul care a ucis cele două suflete a fost condamnat de Judecătoria Slatina la pedeapsa de 3 ani şi 10 luni închisoare în regim de detenţie, pedeapsă rămasă definitivă prin hotărâre a Curții de Apel Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here