Cu cât vor crește salariile românilor, până la urmă, anul viitor: Anunțul vine de la Olguța Vasilescu

Lia Olguţa Vasilescu a promis că angajații din ministerul pe care îl conduce vor avea salarii mai mari cu 15% de anul viitor. 

Totodată, Ministrul Muncii a dat asigurări că nu vor exista probleme la pensii: “Asa au tipat si anul trecut. Eu nu am auzit un pensionar din Romania care sa spuna ca nu i-a fost adusa pensia”. Asta chiar dacă în Comisia de Muncă nu a fost aprobată suma de 65 de miliarde de lei pentru pensii.

Bugetul Ministerului Muncii a fost avizat favorabil de comisiile de specialitate din Parlament.

“A fost o şedinţă de buget astăzi în care s-au majorat salariile de la Ministerul Muncii cu 15 la sută pentru absolut toata lumea. Nu e vorba de autoritatea centrala, ci este vorba de tot ce inseamna ITM din teritoriu, casele de pensii. La ora actuala salariul mediu este 2000 si ceva de lei, fata de externe unde e 10.000 şi am înţeles că cei de la externe sunt nemultumiti. Pot sa va dau lista cu salariile pe fiecare minister”, a spus Olguţa Vasilescu, citată de stiripesurse.ro.

Ministerul Muncii are prevăzut un buget de 31,693 miliarde de lei (credite bugetare), în scădere cu 13,2% față de anul 2017. Cheltuielile de personal se ridică la 248,8 milioane de lei, în creștere cu 8,10% față de execuția preliminată pe anul 2017.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here