Anchetă la MAI după crima de la metrou şi acuzaţiile tatălui primei victime din staţia Costin Georgian/Primele imagini VIDEO

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, joi, că este în derulare o anchetă internă ca urmare a crimei de la metrou, solicitând prezentarea cronologică a procedurilor. Solicitarea ministrului Internelor vine ca urmare a declaraţiilor tatălui primei victime pe care Magdalena Şerban a încercat să o împingă pe sine în staţia Costin Georgian. Bărbatul a mai spus că imediat ce a aflat de păţania fiicei sale a sunat la 112 să o reclame de Magdalena Şerban, dar cei de la serviciul unic de urgenţă l-ar fi trimis la staţia de metrou la care s-a întâmplat atacul. Mai mult, tatăl primei victime a declarat că a aşteptat 2 ore să poată reclama fapta Magdalenei Şerban, timp în care aceasta a ucis o altă tânără.

O tânără a fost omorâtă la metrou, la stația Dristor, marți seara de către o femeie, Magdalena Șerban, din Craiova. Agresoarea încercase același lucru cu câteva ore mai devreme, la o altă stație, Costin Georgian. Tatăl tinerei care a reuşit să se salveze în staţia Costin Georgian susţine că după 45 de minute de la incident a sunat la 112, fiind trimis la staţia de metrou la care s-a întâmplat atacul. Bărbatul spune că a durat două ore până a putut da declaraţii.

„Un șoc pentru toți. Când am luat copilul de la dentist, după ce s-a întâmplat, ea a plecat mai departe, a făcut o criză acolo. Am fost și am luat-o. În 45 de minute am sunat la 112. Și 112 m-a trimis la Costin Georgian să investighez eu ca părinte. E posibil așa ceva? Aproape două ore am stat ca să-mi ia declarația, pentru că în fața mea era o doamnă cu un copil, îi spunea polițistului că și-a uitat geanta. Polițistul a venit și ne-a întebat, i-am spus că a fost împinsă în fața metroului. Nu a crezut din prima. Trebuia să-i ia declarația doamnei. În jurul orei 19.00 am putut da declarații. Are 22 de ani, a făcut handbal.

A venit în spatele ei, pur și simplu a împins-o. Ea a crezut că este o glumă a unei prietene și în secunda în care a întors capul. Când și-a dat seama că nu e glumă, a pus dreptul în față și l-a stopat. A opus rezistență și a reușit să se salveze. Atunci a sărit lumea și a reușit să fugă. Toate acestea s-au întâmplat la 10 metri în fața metroului. Era prima victimă și poate nu mai era a doua. Mai avea un centimetru și depășea, deja era piciorul în aer”, a declarat bărbatul.

Tatăl primei victime a declarat, la Antena 3, cum a justificat criminala gestul de a o împinge pe fiica sa. Când martorii au confruntat-o, aceasta le-a spus că tânăra i-a furt de fapt banii.

„Au sărit câțiva cetățeni și au întrebat-o: „Ce ai doamnă, ce ai cu ea. Și ea spunea: „Nu că mi-a furat banii. Mi-a luat banii ca să se victimizeze. Și atunci câțiva cetățeni au întrebat-o: I-ai luat tu banii? Și ea a spus: Nu vă uitați cum arăt eu și cum arată ea? Ea arăta spre buzunarul ei și spunea: „Mi-a luat banii, mi-a luat banii”. Apoi a venit metroul, persoanele au intrat în metrou, fiica mea a urcat și ea de frică și atunci a realizat ce s-a întâmplat, a izbucnit în plâns, a mers la cabinetul stomatologic, nu a ajutat-o nimeni. Agresoarea a rămas pe peron. Ne-am uitat pe filmări și agresoarea se plimba foarte liniștită pe peron către ieșire cu telefonul la ureche. Am înțeles de la poliție că i-ar fi găsit în palmă, dacă nu mă înșel: „Am făcut-o, dar am confundat-o”. I-au găsit scris în palmă. Așa au găsit scris în momentul în care au arestat-o. Putea fi vorba despre fata noastră sau despre cealaltă”, a declarat bărbatul.

Au apărut imagini şi cu momentul în care tânăra de 25 de ani este împinsă pe șine de către femeia de 36 de ani, care a creat panică în București în cursul serii de marți. Imaginile au un puternic impact emoțional.

În imagini se vede cum tânara de 25 de ani a fost împinsă, în timp ce se uita în telefonul mobil şi a căzut pe şine în momentul în care trenul ieşea din tunel. Ea ar fi reuşit să se ridice, dar femeia ar fi împins-o cu piciorul şi a căzut, fiind lovită de tren.

Imediat pe social media a început o dezbatere legată de faptul că nimeni nu a intervenit să o ajute pe tânăra ucisă. În imagini apar câteva persoane care nu vin spre victimă pentru a o ajuta să se ridice. Mai mult, criminala se îndepărează de la locul faptei fără ca nimeni să o împiedice. Politia avea să o reţină abia peste câtea ore, în zona Unirii.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here