Avocatul fostului principe Nicolae: Își revendică titlul. Dorește să fie reintegrat în Familia Regală

Tensiunile din interiorul Casei Regale continuă și după decesul Regelui Mihai. Într-un interviu acordat publicației Taifasuri, avocatul fostului principe Nicolae a declarat că nepotul fostului suveran este hotărât să-și revendice titlurile de care a fost deposedat în 2015, informează Click

Deși a afirmat că membrii Casei Regaleau dat dovadă de deschidere față de fostul principe, avocatul Radu Enache susține că nu este posibilă o împăcare. Asta în contextul în care Nicolae a primit permisiunea de a participa la funeraliile Regelui Mihai alături de Familia Regală însă nu i s-a permis să fie lângă sicriul Majestății Sale în Trenul Regal care a călătorit de la București la Curtea de Argeș.

„Cei din Casa Regală au arătat o deschidere către Nicolae, acceptându-l acolo unde îi este locul, la ceremonialul funerar. (…) După ce nu i-a fost îngăduit să-și vadă bunicul pe patul de moarte timp de zece minute, măcar la catafalc să-i poată fi alături pentru a-și lua rămas bun așa cum se cuvine. (…) Dorește să fie reintegrat în Familia Regală. Decretul de înlăturare nu i-a fost comunicat în original. El nu a semnat declarația de acceptare de înlăturare de la succesiune”, a spus avocatul fostului principe.

Radu Enache a mai spus că ceea ce fac unii membri ai Casei Regale nu este decât o lovitură de imagine.

„Se încearcă discreditarea sa. Ceea ce fac ei nu prea este demn de Casa Regală. Asta se face în alte straturi sociale, dar Nicolae este dispus să revendice ceea ce-i aparține de fapt”, a spus avocatul.

În luna ianuarie, fostul principe Nicolae şi Principesa Margareta se vor confrunta la tribunal, unde vor trebui să dea explicații pentru incidentul care a avut loc pe 7 noiembrie, la domiciliul din Elveţia al Regelui Mihai. Atunci nepotul fostului suveran a vrut să intre în casă pentru a-şi vedea bunicul, care avea probleme tot mai mari de sănătate, dar nu a fost lăsat să intre. Ulterior, Casa Regală a depus plângere pentru violare de domiciliu împotriva lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here