Olt: Week-end cu dosare penale pentru contrabandă cu țigări și operațiuni ilegale cu articole pirotehnice

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au întocmit 6 dosare penale și au aplicat sancțiuni în valoare de 62.000 de lei.

Polițiștii de investigare a criminalității economice au acționat, weekendul trecut, cu scopul prevenirii și combaterii contrabandei cu produse accizabile, precum și pentru verificarea legalității activității de comerț cu produse de sezon.

În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat patru infracțiuni de contrabandă, fiind indisponibilizate 5.420 de țigarete.

Totodată, ofițerii de poliție economică au întocmit dosare dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept, în conformitate cu prevederilor Legii nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive, Republicată.

În urma acestor activități, 7.000 de obiecte pirotehnice au fost ridicate de către polițiști în vederea continuării cercetărilor.

Pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 R, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau de prestări servicii ilicite, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 62.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here