Polițiștii din Olt, semnal de ALARMĂ în prag de Sărbători: Cum vă puteți feri de hoți la cumpărături

Pentru a vă bucura pe deplin de bunurile cumpărate în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt vă oferă câteva recomandări bine venite, în contextul în care riscul furturilor din buzunare şi genţi crește în această perioadă.

La cumpărăturile în magazine este bine să evitaţi să aveţi asupra voastră sume mari de bani, în numerar, iar când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii contravalorii acestora.

De asemenea, atunci când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur.

Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ!

Dacă alegeți să faceți cumpărăturile on-line, nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de buletin, de la paşaport sau de la permisul de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii.

„Documentaţi-vă înainte de a participa la licitaţiile prin internet, cu privire la obligaţiile dumneavoastră în calitate de cumpărător, dar şi cu privire la obligaţiile vânzătorului.

Examinaţi feedback-ul vânzătorului, oferit de alţi cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacţionare, nu cumpăraţi de la el.

Nu oferiţi niciodată informaţiile de pe card, dacă site-ul nu foloşeste o conexiune securizată şi dacă reputaţia acestuia este îndoielnică.

Verificaţi în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiţi, pentru a observa dacă nu cumva este diferit faţă de site-ul original. Accesaţi site-ul original direct şi nu prin link-uri primite prin e-mail”, mai recomandă polițiștii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here