PNL Olt, acțiune de amploare în 26 ianuarie, ziua de naștere a lui Nicolae Ceaușescu

Biroul Executiv al PNL a stabilit ca dată a Conferinței județene pentru alegerea președintelui filialei și a altor funcții vacante data de 26 ianuarie, ziua de naștere a fostului dictator Nicolae Ceaușescu. Cel care și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte, Liviu Voiculescu, a declarat că totul este o simplă coincidență, nefiind vorba de o semnificație anume.

Anunțul a fost făcut miercuri, într-o conferință de presă, actualul președinte interimar al liberalilor olteni, singurul care și-a anunțat, oficial, candidatura pentru această funcție, Liviu Voiculescu. În joc vor mai fi o funcție de prim-vicepreședinte, una de vicepreședinte și două de membru în Biroul Executiv.

„Biroul Executiv al PNL a stabilit ca dată a Conferinței județene pentru alegerea președintelui filialei și a altor funcții vacante data de 26 ianuarie, ora 16:00, locația – Casa de Cultură a Tineretului. În luna ianuarie urmează să se depună candidaturile pentru funcțiile vacante. Așa cum am spus și în conferința de presă precedentă, eu mi-am manifestat și-mi mențin intenția de a candida pentru funcția de președinte al filialei Olt. Până în acest moment, este singura candidatură anunțată oficial. Bineînțeles, mai este destul timp pentru ca oricine dorește să-și depună candidatura, să o facă; dar, în acest moment, este singura candidatură anunțată. Neoficial, nu știu să vă spun dacă mai e cineva interesat. Candidaturile se pot depune cu cinci zile înainte de Conferința județeană. Nu este nevoie de listă de susținători, dar, bineînțeles, cel care își dorește această poziție trebuie să vină în fața delegaților PNL Olt cu moțiune în care să-și prezinte viziunea și ceea ce dorește să facă în continuare în cadrul filialei. Vor fi aleși președintele, prim-vicepreședintele, un vicepreședinte cu sarcini în domeniul justiției și doi membri”, a declarat liderul interimar al PNL Olt.

Funcția de președinte al organizației a rămas vacant după ce, în 13 octombrie, Costel Moisescu, ales lider a liberalillor olteni în aprilie, a decedat. Postul de prim-vicepreședinte este libera după ce Dan Stana, care deținea funcția, a plecat la un alt partid (ALDE), iar cel de vicepreședinte este funcția pe care o ocupa Voiculescu. De asemenea, cele două locuri de membru în Biroul Executiv au rămas vacante prin demisia fostului primar din Osica de Sus, Ion Ciocan, și cea unui alt om care a ales să nu mai facă politică din motive de sănătate.

Faptul că pentru alegerile respective a fost stabilită data de 26 ianuarie, ziua de naștere a fostului dictator Nicolae Ceaușescu reprezintă o simplă coincidență, a spus Liviu Voiculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here