Delapidare cu consecințe deosebit de grave, prejudiciu de peste 5 milioane lei

Polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și ai Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat, miercuri, 5 percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în săvârșirea infracțiunii de delapidare, cu consecințe deosebit de grave.

La data de 20 decembrie a.c., polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, ai Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 5 percheziții, la membrii unei grupări infracționale, specializată în comiterea infracțiunii de delapidare, cu consecințe deosebit de grave.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări față față de 3 persoane, angajate ale unei clinici medicale din Cluj, prejudiciată în acest caz.

Din primele verificări a reieșit că, membrii acestui grup infracțional organizat aveau drept scop însușirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul persoanei vătămate, respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de către angajații acestei unități sanitare, în beneficiul unei alte clinici medicale, entitate prin intermediul căreia aceștia și-ar fi promovat interesele.

Gruparea infracțională organizată ar fi fost sprijinită de alte 5 persoane, în schimbul menținerii în funcțiile de conducere pe care le dețineau.

În perioada 2005-2016, membrii grupului infracțional organizat ar fi devalizat persoana vătămată, în beneficiul altei clinici medicale private.

Prejudiciul cauzat este de 5.169.406 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here