Zeci de amenzi de la Protecția Consumatorilor Olt pentru comercianții de textile

Angelica Filotie, comisar șef adjunct al Protecției Consumatorilor Olt

Comisarii de la Protecția Consumatorilor Olt au verificat, luna trecută, aproape 40 de operatori economici care desfășoară activități în domeniul textilelor, dar și al comerțului cu produse de morărit și panificație, depistând mai multe deficiențe de la normele legale pentru care au aplicat zeci de amenzi. 

În domeniul protecţiei consumatorilor la comercializarea produselor textile au fost verificaţi 39 de operatori economici, iar la 31 dintre aceştia s-au constatat deficienţe de la normele legale.

„Deficienţele constatate se referă la neafişarea preţului în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, uşor de citit, neafişarea la loc vizibil a codului unic de înregistrare la registrul comertului din care să rezulte obiectul de activitate pe care îl desfăşoară, neindicarea compoziției fibroase pe eticheta de produs, netraducerea în limba română a principalelor elemente de identificare și caracterizare și neafișarea orarului de funcționare”, a precizat șefa Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC), Angelica Filotie.

Comisarii CJPC Olt au aplicat 26 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 39.200 lei, precum şi cinci avertismente.

În domeniul protecției consumatorilor la comercializarea produselor de morărit și panificație au fost controlaţi 84 de operatori economici, iar la 36 dintre aceştia s-au constatat cazuri de încălcare a leigii, aplicându-se 15 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 17.400 lei, şi 21 de avertismente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here