Investiții de peste două milioane de lei în Scornicești într-un an și jumătate

Deși în opoziție, primarul liberal al orașului Scornicești, Ion Prioteasa, a reușit să urnească și să ducă la bun sfârșit mai multe investiții, fie cu bani de la bugetul local, fie cu resurse financiare din alte surse. El s-a bucurat, însă, și de sprijinul Consiliului Județean Olt, care, deși condus de social-democrați, aceștia nu au ținut cont de tabăra politică a edilului atunci când s-au împărțit banii. 

Un neajuns al Scorniceștiului era starea proastă în care se găsea drumul local 703 C, care face legătura între drumul național 65 și centrul orașului. Drumul a fost reparat cu bani de la Consiliul Județean..

„Am primit, într-adevăr, 200.000 de lei, sumă alocată de CJ din TVA, bani cu care am reușit să facem reparații importante pe DC 703C, nu doar de la DN 65 până în centrul orașului, ci și pe raza localităților Mărgineni și Bălțați”, a declarat primarul orașului.

Actuala administrație a mișcat lucrurile și cu bani din bugetul guvernamental, ridicând două grădinițe, una în Mogoșești și alta în Mărgineni.

„Ambele construcții au fost duse până la placă și urmează ca, în primăvara anului următor, să încercăm să finalizăm execuția celor două grădinițe. Pentru ele am obținut bani în baza Ordonanței 28, o parte importantă din bani, 2,4 miliarde lei vechi, fiind primită”, a precizat Ion Prioteasa.

Administrația orașului a reușit să încheie și un contract de finanțare pe PNDL 2, la Ministerul Dezvoltării, pentru reabilitarea școlii din localitatea Negreni, lucrări care costă 1,1 milioane de lei.

„Urmează să organizăm licitația, astfel ca din luna martie 2018 să ne apucăm de treabă”, a conchis primarul din Scornicești.

Primăria trage speranțe să obțină finanțare și pentru alte două proiecte privind asfaltarea a 21 de kilometri de drumuri locale. Și la acest capitol administrația publică a făcut pași importanți, e drept, cu bani de la bugetul local, cheltuind 420.000 de lei pentru asfaltarea unei străzi din Piscani, pe o lungime de 1,1 kilometri.

În total, din iunie 2016 și până în prezent, investițiile făcute în Scornicești sunt de peste 1,2 milioane de lei, la care se adaugă cele 1,1 milioane de lei pentru care administrația orașului a încheiat contractul de finanțare pe PNDL 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here