Mandat european de arestare, pus în executare de polițiștii români

Poliţiştii de investigaţii criminale din Constanța au depistat un tânăr care era urmărit internaţional pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și furt calificat, fapte comise în Belgia și Franța. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională din Poliția Română.

La data de 19 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Constanța au depistat un tânăr, de 21 de ani, din Mangalia, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile belgiene.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea infracțiunilor de furt și furt calificat, fapte comise în Belgia și Franța.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța.

La data de 20 decembrie a.c., va fi prezentat Curții de Apel Constanța în vederea confirmării mandatului internațional de arestare și predarea acestuia către autoritățile belgiene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here