Veste BUNĂ pentru toți slătinenii. Informația vine de la primărie și se referă la taxe și impozite

Reprezentanții Primăriei Slatina a anunță că, în ciuda faptului că veniturile salariale vor crește în 2018, valorea taxelor și impozitelor datorate bugetului local vor rămâne, anul viitor, la nivelul celor din 2017. Asta cu excepția impozitului pe clădirile nerezidențiale, respectiv spațiile comerciale pe persoană fizică, unde valoarea va scădea la jumătate.

Viceprimarul Claudiu Stăncioiu anunță că taxele și impozitele pe clădiri și terenuri rămân, în 2018, la cotele valorice din 2017.

„În 2018, mergem pe aceleași niveluri valorice la taxele și impozitele datorate de cetățeni bugetului local atât la persoanele fizice, cât și la cele juridice. Mai mult, impozitul pe care persoanele fizice trebuie să îl plătească pentru clădirile nerezidențiale, va scădea cu 50%”, a declarat Claudiu Stăncioiu.

Șeful Direcției Economice a primăriei, Alin Calotă, a explicat noile calcule ale texelor și impozitelor.

„Este simplu: spre deosebire de alte orașe, Slatina are un buget bun, care permite să practicăm aceleași valori ca în 2017, ba în cazul clădirilor nerezidențiale destinate spațiilor comerciale pe persoană fizică chiar să scădem impozitul la jumătate. Aceasta este singura explicație”, a subliniat directorul Direcției Economice.

În 2017, până joi, 28 decembrie, colectările de taxe și impozite au depășit calculele estimative ale autorităților la toate tipurile de dări, până joi, 28 decembrie, reieșind un total de 108,80%.

La clădiri, persoane fizice, s-au înregistrat colectări de 107%, iar la persoane juridice – 103%.

La categoria terenuri, persoanele fizice și-au achitat datoriile rezultând un procent de 105,4%, iar de la persoanele juridice colectările indică un procent de 103%.

De asemenea, impozitul pe autovehicule indică procente de 103% la persoanele fizice și 108% la persoanele juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here