Vrei să te căsătorești? Primăria Slatina te sprijină cu bani/ Care sunt condițiile

Locuiești în Slatina, ai între 18 şi 35 de ani și vrei să te căsătorești? În afara fericirii de a-ți uni destinul de persoana iubită, moment extrem de important în viața fiecărui om, ai și oportunitatea de a fi sprijinit cu bani de primărie.

Vorbim de un sprijin financiar pe care municipalitatea îl acordă tinerilor care se căsătoresc în cuantum de 1000 lei/familie, potrivit unui proiect de hotărâre inițiat de viceprimarul Ernes Gigi Vîlceleanu și adoptat în ultima ședință ordinară a Consiliului Local Slatina de anul acesta.

„Am decis să acordăm acest sprijin financiar pentru tinerii căsătoriţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani. Statul sprijină familia, astfel că ne-am gândit și noi că este bine să încurajăm căsătoria, familia la început de drum, şi așa a apărut ideea acestui proiect de hotărâre. 1000 de lei nu este o sumă foarte mare, dar gândesc că este un sprijin care îi va bucura pe tinerii căsătoriți, o oportunitate binevenită în cel mai important moment al vieții, acela al întemeierii familiei”, a declarat Gigi Ernes Vîlceleanu.

Printre condiţiile pe care mirii trebuie să le îndeplinească pentru a obţine banii de la Primăria Slatina se numără și acestea: ambii soţi trebuie să fie la prima căsătorie, să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, căsătoria să aibă loc doar în municipiul Slatina, iar cel puțin unul dintre soți să aibă domiciul stabil în municipiul-reședință de județ.

Pentru a beneficia de acest sprijin financiar, după căsătorie, în termen de 60 de zile, solicitanții trebuie să se prezinte la Direcţia de Protecţie şi Asistenţă Socială a primăriei, unde vor depune o cerere tip prin care solicită sprijinul, se arată în proiectul de hotărâre adoptat.

 

Gigi Ernes Vîlceleanu, viceprimarul Slatinei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here