Jandarmii din Olt, amenzi de mii de lei în perioada Revelionului

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au acţionat, în perioada 29 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, descoperind mai multe încălcări ale legii pentru care au aplicat zeci de amenzi.

Jandarmii au acționat în sistem integrat pentru prevenirea faptelor antisociale și soluționarea în mod operativ a sesizărilor primite din partea cetățenilor.

Pe timpul misiunilor executate, jandarmii au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61 din 1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Valoarea amenzilor este în cuantum de 6000 lei.

De asemenea, efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au constatat opt infracţiuni, cu opt autori identificaţi pentru nerespectarea regimului materiilor explozive și au confiscat aproximativ 5400 de articole pirotehnice.

„Cetăţenii pot solicita sprijin în situaţia tulburării ordinii publice sau în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte antisociale, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112 sau se pot adresa direct echipajelor de jandarmerie”, se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here