Nereguli la Legea Protecției Consumatorilor în Olt, amenzi de zeci de mii de lei

Comisarii de la Protecția Consumatorilor Olt au desfăşurat, luna trecută, două acţiuni tematice proprii de control printre comercianții de legume și fructe și la cei care vând detergenți și alte produse de curățenie, descoperind încălcări ale legii la zeci de operatori economici pentru care au aplicat amenzi de zeci de mii de lei.

Astfel, au fost verificaţi 41 operatori economici care comercializează fructe și legume, iar la 16 dintre aceştia au fost constatate deficienţe de la normele legale care reglementează protecția consumatorilor.

„Deficienţele constatate se referă la neafișarea preţurilor în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, uşor de citit, neinformarea consumatorilor asupra țării de origine și a categoriei de calitate a produselor, neafişarea la locul de comercializare a fructelor a avertismentului «coaja produsului nu este destinată consumului uman» și neafișarea prețului de vânzare într-o formă clară, vizibilă și ușor de identificat”, susține, într-un comunicat de presă, șefa Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Olt, Angelica Filotie.

În urma neregulilor constatate, comisarii CJPC Olt au aplicat 12 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 15.500 lei, dar și patru avertismente.

De asemenea, reprezentanții Protecției Consumatorilor au verificat și respectarea prevederilor legale în domeniul protecției consumatorilor la comercializarea detergentilor și a produselor de curățenie.

Au fost controlaţi 24 de operatori economici, la 13 dintre aceştia fiind descoperite deficienţe, pentru care au fost aplicate nouă sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 6.000 lei, precum și patru avertismente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here