Schimbări MAJORE la Spitalul Județean de Urgență Slatina în 2018

Spitalul Județean de Urgență Slatina se pregătește pentru un salt major în privința investițiilor în acest an. Conducerea instituției afirmă că se mizează atât pe reabilitarea și modernizarea unora dintre cele mai importante imobile ale spitalului, cât și pe achiziția de noi echipamente medicale, totul pentru creșterea eficienței actului medical și a confortului pacienților. 

Managerul celei mai importante unități sanitare a județului, Cătălin Rotea, anunță că, împreună cu ceilalți reprezentanți ai spitalului și cu șefii de secții, a stabilit lista investițiilor pe anul în curs, listă care cuprinde reabilitarea și modernizarea corpului central, a Blocului Medical, dar şi a fostei clădiri a Şcolii Postliceale Sanitare Christiana. De asemenea, Rotea spune că se va investi masiv și în achiziția de echipamente medicale. Vorbim de sume de ordinul milioanelor de euro.

„Anul acesta vom investi masiv în construcţii, și avem în vedere, în primul rând, reabilitarea corpului central. La acest capitol, proiectul depus la Compania Naţională de Investiţii urmează să fie licitat, valoarea lui fiind de circa 17 milioane de lei. Vorbim, apoi, de reabilitarea și modernizarea Blocului Medical, care ne va costa undeva la șapte milioane de lei, dar şi de modernizarea fostei clădiri a Şcolii Postliceale Sanitare Christiana, pentru care estimăm cheltuieli de cinci milioane de lei. Totodată, ne preocupăm de dotarea spitalului cu importante echipamente medicale, capitol la care am estimat să cheltuim în jur de şase milioane de lei”, a declarat managerul spitalului.

Printre echipamentele medicale ce vor fi achizionate se va număra o linie chirurgicală laparoscopică, pentru care Consiliul Județean este dispus să cheltuie un milion de lei. De asemenea, se intenționează cumpărarea de noi echipamente medicale pentru Unitatea de Primire Urgențe, totul cu bani din fonduri comunitare.

Conducerea spitalului vrea să investească și în confortul pacienților, intenționând să achiziționeze mobilier nou, dar și să doteze saloanele cu televizoare.

„Am dotat saloanele cu frigidere, vom pune şi televizoare. Încercăm ca pe toate secţiile să avem acces cu cartelă, dar ne trebuie și mobilier nou, astfel încât şi confortul pacienților să urce la cote fără precedent în spitalul nostru”, a conchis Cătălin Rotea.

Estimarea totală a investițiilor în 2018 depășește 35 de milioane de lei.

Cătălin Rotea, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here