Fetiță de doar 7 ani, bătută crunt de tatăl său, cu coada toporului: ”Mamaie, mă doare aici”

Un bărbat în vârstă de 39 de ani şi-a bătut cu coada toporului cu care tăia lemne, fetiţa de 7 ani. Cazul şocant s-a petrecut la Iveşti chiar de Revelion. Nu se ştie ce a stârnit furia omului. Fetiţa locuia doar cu tatăl şi bunica după ce mama plecase în Anglia cu fii mai mari, de 17 şi 19 ani. Acasă au rămas un băiat de 4 ani care era îngrijit de o soră în vârstă de 16 ani, deja căsătorită, şi fata de 7 ani care a rămas în grija tatălui. Bunica susţine că fiul ei îşi iubea nepoata şi nu ştie de ce a bătut-o, scrie Monitorul de Galați., citat de realitatea.net.

“Ea a venit plângând în casă şi mi-a spus “Mamaie mi-a dat tata aici, în spate”, adică în mână cum ar veni. Am zis “Ce, ţi-a rupt mâna sau ce”, “Nu ştiu mamaie, dar mă doare oleacă”. Nu am dus-o imediat la spital. Duminică s-a întâmplat, pe la două jumate, şi tocmai luni am dus-o la spital. Nu am avut cu ce să o duc, nici telefon, nimica. M-am dus la un neam de-al meu şi a sunat. Toată noaptea i-a fost rău şi s-a plâns. Nu aveam telefon să sun la ambulanţă. Ceilalţi copii sunt la ea în Anglia. Am fost la spital, am stat cu ea până a operat-o şi după aceea mi-a spus doctoriţa că o agit şi am plecat acasă. Mie îmi pare rău de fată, eu vreau să o cresc în continuare. Am o pensie de 520 de lei şi vreau să o cresc şi să am grijă de ea, că am crescut-o cu fiul meu de la nouă luni. Fata trebuia să meargă anul acesta la şcoală. A fost la grădiniţă”, spunea bunica, Dumitriţa Andronache.

Copila a ajuns la Spitalul de Urgenţă pentru Copii dupa 30 de ore de suferinţă. “Copilul prezenta traumatism toraco-abdominal, şoc hemoragic prin ruptură de splină. Echipa chirurgicală a Spitalului de Copii a intervenit de urgenţă efectuând splenectomie. În acest moment, copilul este stabil. Era în stare extrem de gravă”, a precizat dr. Roxana Goroftei, Spitalul de Copii Galaţi. Procurorii au luat deja măsuri împotriva tatălui bătăuş.

“În urma examinării medico-legale s-a stabilit că minora a suferit leziuni traumatice ce necesită 45 – 50 de zile de îngrijiri medicale. Acestea i-au pus în primejdie viaţa. Inculpatul se află în arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor asupra unui membru al familiei. Se ştie, momentan, că este o persoană foarte agresivă”, a precizat procuroarea Oana Hâncu, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. Copila va fi luată din grija tatălui. “Vom căuta să o plasăm iniţial în familia extinsă şi dacă nu, va merge la un asistent maternal sau într-un centru”, a declarat dr. Ciprian Groza , DGASPC Galaţi. Bărbatul riscă să stea între 5 şi 12 ani după gratii, acuzat fiind de tentativă la omor împotriva unui membru al familiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here