Atenție: Toți șoferii trebuie să știe ASTA/Până de curând era legal, acum este ILEGAL/Polițiștii din Slatina dau deja amenzi/FOTO

Patru șoferi din Slatina au primit amenzi de la polițiști pentru un lucru care, până nu demult, era legal, dar care acum constituie contravenție și se pedepsește, conform legii. Cei patru șoferi au fost amendați după ce au parcat neregulamentar, pe trotuar. Varianta parcării pe trotuar păstrând cel putin un metru pentru circulația pietonilor nu mai este valabilă.

Polițiștii Biroului Rutier Slatina au intensificat acțiunile desfășurate pentru siguranța pietonilor și pentru respectarea normelor privind legilația rutieră.

În timpul acestor acțiuni, patru persoane au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 435 lei fiecare, pentru faptul că au parcat neregulamentar, pe trotuar, în municipiul Slatina.

„Întrucât persoanele sancționate au invocat faptul că nu au avut cunoștință despre faptul că este interzis să parcheze în astfel de condiții, aducem la cunoștință cetățenilor faptul că necunoașterea legislației nu îi absolvă de răspundere.

Totodată, reamintim conducătorilor auto faptul că prevederile articolului 142, lit.n din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, a fost modificat în sensul că «este interzisă oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări în acest sens, respectiv indicatoare sau marcaje rutiere specifice» (cu avizul prealabil al poliției rutiere)”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, agentul principal Alexandra Dicu.

Vechea prevedere care stabilea că “este interzisă oprirea voluntară, pe trotuar, dacă nu se asigură un spațiu de cel putin 1 metru pentru circulația pietonilor”, nu mai este, deci, valabilă.

Acest tip de abatere este sancționată cu două – trei puncte amendă și cu două puncte de penalizare.

Pentru asigurarea siguranței pietonilor și pentru a nu stânjeni deplasarea acestora pe trotuar, în perioada următoare, polițiștii slătineni vor desfășura activități specifice pentru sancționarea acestui tip de abateri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here