Polițiștii locali din Slatina, cu ochii pe șoferii care fac ASTA/Vezi AICI detaliile pentru care poți fi PEDEPSIT

Șoferii care își parchează mașinile în intersecții, pe trecerile de pietoni, pe prima bandă sau în stațiile de autobuz din Slatina vor da socoteală polițiștilor locali, care vor acorda o atenție sporită acestei încălcări a prevederilor locale.

Polițiștii locali au în atenție identificarea conducătorilor auto care opresc sau staționează cu autoturismele în intersecții, pe trecerile pentru pietoni, pe prima bandă de circulație sau în stațiile amenajate pentru mijloacele de transport în comun.

„În ultima perioadă, ne confruntăm cu astfel de probleme, unii dintre conducătorii auto înțelegând să folosească în mod eronat alveolele create special pentru mijloacele de transport în comun, fapt ce obligă conducătorii acestor vehicule, să oprească pentru coborârea și urcarea călătorilor pe banda de circulație a altor autovehicule”, a declarat șefului Poliției Locale Slatina, Adrian Pop.

În astfel de cazuri, conform OUG nr.195/2002, sancțiunile sunt cuprinse între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permisul de conducere.

Cele mai multe probleme de acest gen au fost constatate în stațiile aflate pe strada Crișan, vis-a-vis de Spitalul Județean de Urgență Olt și pe b-dul AI Cuza, cu precădere în zona Fabra, spun polițiștii locali.

„Acțiunile care au în atenție acest gen de nereguli vor continua și în perioada următoare, cu atât mai mult cu cât au existat numeroase sesizări cu privire la faptul că posesorii de autovehicule care opresc în stațiile mijloacelor de transport în comun și că, astfel, încurcă traficul rutier. Pe această cale, recomandăm conducătorilor auto să staționeze cu autoturismele doar în locurile special amenajate, astfel încât circulația rutieră și pietonală să nu fie îngreunată”, a mai precizat șeful polițiștilor locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here